( Zaloguj | Zarejestruj )
Wszystkie tematy są moderowane. Przed ukazaniem się muszą być zaakceptowane przez Redakcję. Prosimy nie wysyłać wielokrotnie tego samego wpisu.
![]() ![]() |
15.9.2009 - 11:14
|
|
|
Grupa: Bloger Postów: 3 Nr: 6 987 |
Witajcie,
mam bloga (www.pozaschematy.pl) na WP, który siedzi na serwerze superhost.pl. Otrzymałam ostatnio od nich wiadomość, że moja strona zbytnio obciąża im procesor, w związku z tym albo serwer dedykowany, albo do widzenia. Moja strona nie ma jakiejś niesamowitej popularności, w granicach 200 UU dziennie. Na blogu zebrało się już trochę artykułów, ale bez przesady. Czytam sobie różne opinie i wnioski są dwa. Albo superhost ma coś "nie teges" z panelem, w którym wyświetla dane na temat obciążenia (bo jak to jest, że o 3 w nocy, przy najmniejszym możliwym obciążeniu ruchem, strona i tak generuje 200% limitu obciążenia? w ciągu dnia dochodzi do 1500% Co powiecie na ten temat? Dodam, że eksperymentowałam z wyłączaniem wtyczek, usuwaniem nieużywanych, zmieniałam też skórki i niewiele to zmieniło. pozdrawiam Asia |
|
|
|
15.9.2009 - 11:49
|
|
|
Administrator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Administrator Postów: 1 586 Nr: 1 |
Zerknij w statystyki co zjada te zasoby - być może jakiś złośliwy bot lata po blogu?
-------------------- O blogach i blogowaniu, WordPRess, SEO i startupach
Użytkowniku - zamykaj tematy, w których uzyskałeś już pomoc! |
|
|
|
15.9.2009 - 11:52
|
|
|
Zerknij w statystyki co zjada te zasoby - być może jakiś złośliwy bot lata po blogu? Hm, statystyki w panelu pokazują, że to index.php generuje obciążenie. Gdzieś coś jeszcze inaczej mogę sprawdzić? I o co chodzi z tymi botami (wybacz laickie pytanie), bo już któryś raz się z tym spotykam i nie wiem o co do końca chodzi... |
|
|
|
15.9.2009 - 13:03
|
|
![]() aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Redakcja Postów: 4 254 Nr: 5 919 |
Powiedz jakie wtyczki masz na blogu, i jakie masz obecnie aktywne.
|
|
|
|
15.9.2009 - 13:12
|
|
|
Powiedz jakie wtyczki masz na blogu, i jakie masz obecnie aktywne. aktywne: akismet better comments manager ozh' admin drop down menu pagemash photo dropper phplist post notification wp db backup wp-cache wp-pagenavi wp-print nieaktywne (część wyłączona włąsnie w celu szukania winowajcy): bad behavior (nie chce się odpalić) cacnonical urls cforms no self pings now reading page links to random quotes simple tagging wp super cache |
|
|
|
15.9.2009 - 13:50
|
|
![]() aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Redakcja Postów: 4 254 Nr: 5 919 |
Hmm, wtyczki wp-cache i wp super cache były/są włączone, oraz dobrze skonfigurowane - i działają? Jeśli tak, to obciążenie powinno być śmiesznie małe, a nazwa providera - superhost, powinna zostać jak najszybciej zmieniona na prawdziwy stan rzeczy.
|
|
|
|
![]() ![]() |
| : 24 05 12 - 14:01 |