Każdy temat założony w ewidentnie złym dziale będzie usuwany! Proszę czytać opisy działów i regulamin!
Musisz mieć co najmniej 20 postów na koncie aby korzystać z tego działu.
![]() ![]() |
20.1.2008 - 00:31
|
|
![]() aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: +Bloger Postów: 212 Nr: 3 567 |
Blog zaistniejwsieci prowadzę praktycznie od początku stycznia 2008 roku. Jak na razie głównymi tematami poruszanymi jest WordPress, Inkscape i ogólne porady dla początkujących webmasterów.
Jako, że jest to forum polskiej społeczności WordPressa to chciałbym się Was zapytać co sądzicie o moim blogu, o tematach które opisuję i w jaki sposób to robię. Jeśli macie jakieś propozycje co do wyglądu czy funkcjonowania - piszcie śmiało, konstruktywna krytyka jest mile widziana :-). A może jest coś z czym nie potraficie sobie poradzić (WordPress) i chcielibyście otrzymać na ten temat jakiś solidny poradnik? Ten post edytował zaistniejwsieci 07.3.2008 - 22:51 -------------------- |
|
|
|
20.1.2008 - 20:18
|
|
![]() aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: +Bloger Postów: 394 Nr: 3 158 |
Przejrzysta grafika, krótkie i treściwe wpisy, przyjemny "interface" użytkownika - ergo, I like it. Dodałem do czytnika i zobaczymy, jak się projekt rozwinie
-------------------- Jestem studentem, jeśli pomogłem, Ty pomóż mi:
![]() |
|
|
|
25.1.2008 - 09:41
|
|
Dzięki Riff za miłe słowa
Zdaję sobie sprawę, że grafika jeszcze nie ta i wtyczek jeszcze mnóstwo do zainstalowania ale małymi kroczkami do przodu... Zapraszam wszystkich serdecznie do odwiedzania bloga. Teraz akurat jest okres sesyjny więc wpisów stosunkowo mało i krótkie ale od poniedziałku (góra + 7 dni) to powinno się poprawić. Blog przeszedł w ostatnich dniach spory redesign. Będę wdzięczny za wszelkie opinie na jego temat (nawet te bardzooo krytyczne) :-). -------------------- |
|
|
|
08.3.2008 - 00:14
|
|
|
aktywność: ![]() Grupa: Bloger Postów: 18 Nr: 3 131 |
Mówiłem, że skomentuję (zapiąć pasy, startujemy):
blog bardzo stonowany, spokojny, ma ładnie dobrane kolory i ogólnie budzi zaufanie. Reczy które nie tak bardzo się podobają (moja opinia, nie musiasz się zgadzać): - różnica kolorów w logo jest zbyt mała aby zapamiętać nazwę domeny na pierwszy rzut oka. - całe logo pisane jest małymi literami co utrudnia oku zaznaczyć i wyodrębnić poszczególne słowa. - "wsieci" co prawda różni się od zaistniej, ale samo w sobie znów jest zlepkiem małych liter nieprzyjaznym dla szybkiego zapamiętania. - kolejne wpisy na stronie głównej raz mają raz nie mają treści, powoduje to wrażenie nieregularności (z tego zresztą powodu sam z podobnego rozwiązania zrezygnowałem) - nagłówki nie reagują na najechanie myszką podczas gdy inne linki reagują zmianą podkreślenia z dotted na solid, troche psuje to wrażenie. - bardzo podoba mi się boks pierwszego wpisu na stronie głównej z wyjątkiem w/w nagłóówka i napisu "czytaj ciąg dalszy..." który jest szary, schowany i nie reaguje na najechanie myszką. - strona wpisu też bardzo mi się podoba, zastanawiam się tylko, czy jedna książka reklamowana to nie za mało. - pod koniec wpisu brakuje mi strzałki "powrót do góry strony", takie małe ułatwienie - wyszukiwarka? (poprzednio ją miałeś). Pomysł szaty bardzo mi się podoba, więc przyczepiłem się do dupereli -------------------- ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje WordPress blogaski: sobek.pl - język angielski TopBlogger.pl - o blogowaniu i rozwoju bloga |
|
|
|
09.3.2008 - 10:26
|
|
Dzięki serdeczne za opinię
CYTAT - kolejne wpisy na stronie głównej raz mają raz nie mają treści, powoduje to wrażenie nieregularności (z tego zresztą powodu sam z podobnego rozwiązania zrezygnowałem) To przez moje niedbalstwo. Opisy widniejące na stronie głównej (oprócz ostatniego wpisu) oraz na stronach kategorii pobierane są z indywidualnego pola użytkownika (custom_files). Niestety nie zawsze chciało mi się wypełniać to dodatkowe pole ale postaram się nadrobić zaległości. CYTAT nagłówki nie reagują na najechanie myszką podczas gdy inne linki reagują zmianą podkreślenia z dotted na solid, troche psuje to wrażenie. - bardzo podoba mi się boks pierwszego wpisu na stronie głównej z wyjątkiem w/w nagłóówka i napisu "czytaj ciąg dalszy..." który jest szary, schowany i nie reaguje na najechanie myszką. Masz rację. To trzeba koniecznie poprawić. CYTAT - strona wpisu też bardzo mi się podoba, zastanawiam się tylko, czy jedna książka reklamowana to nie za mało. Też się nad tym zastanawiam. Będę testował jeszcze inne ustawienia. Potrzeba mi trochę wiedzy programistycznej żeby naprawdę dobrze to zrobić. Helion udostępnia bardzo fajne narzędzia dla swoich partnerów, dzięki którym można precyzyjnie dopasować książkę do treści wpisu. CYTAT - pod koniec wpisu brakuje mi strzałki "powrót do góry strony", takie małe ułatwienie Świetny pomysł! CYTAT wyszukiwarka? (poprzednio ją miałeś). Brakuje wyszukiwarki, nawigacji po podstronach, tagów, formularza kontaktowego i paru innych rzeczy na którymi nie miałem jeszcze czasu popracować. Postaram się w najbliższym czasie uzupełnić braki. Dzięki też za opinię na temat logo. Myślę, że jest ono lepsze niż poprzednie a to już duży krok na przód. Jak tylko ochłonę po ostatniej walce z programem graficznym to popracuję jeszcze nad koncepcją. Ten post edytował zaistniejwsieci 09.3.2008 - 10:29 -------------------- |
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 20 11 08 - 12:08 |