( Zaloguj | Zarejestruj )
![]() ![]() |
08.12.2010 - 21:01
|
|
|
aktywność: Grupa: +Bloger Postów: 19 Nr: 2 192 |
Witojcie
Takie pytanie mam jedno bo sie mecze już dosyć długo i ni chu.. Jak zrobić aby na stronie danej kategorii lub archiwum pokazywane były tylko wypisy postów a nie całe posty? Znalazłem taki kod w Codex'ie, tylko nie wiem jak i gdzie go zastosować: KOD <?php if ( is_category() || is_archive() ) { the_excerpt(); } else { the_content(); } ?> Dodatkowo pewnie się ktoś irientuje, istnieją jakieś wtyczki do tzw."płatnych treści" SMS premium, e-przelew, pobieranie pliku za opłatą?? Był bym dźwięczny za wszelką pomoc -------------------- Potrzebujesz wzory dokumentów?
|
|
|
|
08.12.2010 - 21:19
|
|
![]() aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Redakcja Postów: 4 254 Nr: 5 919 |
W pliku category.php/archiwe.php, tam musisz ten kod zamieścić w loop'ie. Odnośnie wtyczek, nie znam bo nie korzystałem - ale zdaje się że nawet na google się nie pokwapiłeś sprawdzić, bo na pewno byś coś znalazł.
|
|
|
|
08.12.2010 - 21:27
|
|
|
ale zdaje się że nawet na google się nie pokwapiłeś sprawdzić, bo na pewno byś coś znalazł. Pokwapiłem Cena wtyczki - 15PLN. Więcej nie udało mi się znaleźć, dlatego też pytam Was Edit// Sorry, za głupie pytanie, ale jak to zamieścić w pętli? Znalazłem coś takiego: KOD <!-- begin blog item --> <?php if (have_posts()) : while (have_posts()) : the_post(); ?> <div class="blogItem"> <div class="itemTitle clearfix"> <div class="date"> <span class="month"><?php the_time('M') ?></span><br /> <span class="day"><?php the_time('j') ?></span> </div> <h1><a href="<?php the_permalink() ?>"><?php the_title(); ?></a></h1> </div> <?php the_excerpt(__('Czytaj więcej »')); ?> <div class="metadata"> <div class="breadcrumbs"> więc gdzie zamieścić kod? Dzięki za odp Amistad18 Ten post edytował zacha 08.12.2010 - 21:38 -------------------- Potrzebujesz wzory dokumentów?
|
|
|
|
09.12.2010 - 01:12
|
|
![]() aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Redakcja Postów: 4 254 Nr: 5 919 |
KOD <?php the_excerpt(__('Czytaj więcej »')); ?> Zamienić powyższym. Aczkolwiek jeżeli jest to plik archive.php czy category.php, to nie ma sensu dodawać warunku z is_category() czy z is_archive(). |
|
|
|
09.12.2010 - 11:03
|
|
|
Wszystko to mam w index.php, dlatego potrzebny warunek
Dzięki bardzo za pomoc -------------------- Potrzebujesz wzory dokumentów?
|
|
|
|
![]() ![]() |
| : 24 05 12 - 13:53 |