( Zaloguj | Zarejestruj )
Jeśli opisujesz problem ze skórką - podaj link do downloadu - nie każdy ma tą skórkę co Ty ;)
![]() ![]() |
09.7.2007 - 22:29
|
|
![]() aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: V.I.P. Postów: 856 Nr: 2 641 |
Hello,
Mam problem, ktorego nie moge rozwiazac Chciałabym zmienic kolor jedngo (tylko i wylacznie) linku -> 'continue reading'. Linki w obrębie postów sa ostylowane takim kodem: KOD a:link{ color: #265e15; }... #content .entry a:link { font-weight:bold; border-bottom:none; } Próbowałam stworzyc nowy class -> 1. #content .readmore { color: #990000; } 2. #content . readmore a:link { color: #990000; } 3. #content .entry readmore { color: #990000; } a nastepnie w index.php do dodalam , ale mi nie dziala -------------------- Curiosity killed the cat, but satisfaction brought her back.
|
|
|
|
09.7.2007 - 22:38
|
|
|
Administrator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Administrator Postów: 1 586 Nr: 1 |
A nadanie "gołego" ID bez dziedziczenia?
-------------------- O blogach i blogowaniu, WordPRess, SEO i startupach
Użytkowniku - zamykaj tematy, w których uzyskałeś już pomoc! |
|
|
|
09.7.2007 - 23:43
|
|
![]() aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: V.I.P. Postów: 856 Nr: 2 641 |
Czesc,
Dzieki za szybka odpowiedz, ale... co to jest CYTAT "gołe" ID ?Przepraszam za takie prymitywne pytanko, ale ja 'uczylam' sie na anglojęzycznych stronach i od anglojezycznych ludzi i czesto zdarza mi sie, ze nie znam polskich odpowiednikow roznych terminow. Choc wydaje mi sie, ze w tym wypadku po prostu w ogole nie wiem co to jest Kasia -------------------- Curiosity killed the cat, but satisfaction brought her back.
|
|
|
|
10.7.2007 - 18:49
|
|
|
Administrator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Administrator Postów: 1 586 Nr: 1 |
ID - w CSS masz klasy i ID, prawda? no!
|
|
|
10.7.2007 - 20:32
|
|
Powinnam byla poczekac do rana z odpowiedzia, a nie pisac po nocach, gdy szare komorki zaczynaja przysypiac i nie pamietaja pewnych oczywistych spraw
1. Próbowalam uzyc samego id, ale ... nie dziala. 2. Probowalam rowniez opcji sugerowanej na http://codex.wordpress.org/Customizing_the...ng_the_More_Tag , ale... rowniez bez efektow. Wyglada mi na to, ze theme ktorego uzywam zostal skonstruowany w sposob, ktory 'nie pozwala' na indywidualna stylizacje jednego tylko typu linku w obrebie postu. Wrrr... W kazdym badz razie dzieki wielkie za pomoc Kasia Cofam to, co powiedziałam poprzednim razem Rozwiązanie okazalo sie byc proste (jak zwykle) tylko, ze "prymitywne". Tworzenie roznego rodzaju class w .css nie przynioslo efektow, w koncu ostylowalam wiec bezposrednio to, co potrzebowalam. Tak wiec pierwotne: KOD <?php the_content('Continue Reading »'); ?> wyglada teraz tak: KOD <?php the_content('<span style="color: #990000">Continue Reading »</span>'); ?> i jesli ktos chce doczytac reszte mojego posta to moze sobie kliknac w piekny bordowy link Kasia PS. Nie wiem jak oznaczyc ten thread jako rozwiazany. Probowalam edytowac pierwszy post (by dodac info do tematu), ale 'Edytuj' jakos tak nie dziela... -------------------- Curiosity killed the cat, but satisfaction brought her back.
|
|
|
|
11.7.2007 - 17:33
|
|
|
O mamo! Chyb banalniejszego rozwiązania nie było
|
|
|
![]() ![]() |
| : 24 05 12 - 13:52 |