( Zaloguj | Zarejestruj )
![]() ![]() |
14.12.2010 - 22:46
|
|
|
aktywność: Grupa: +Bloger Postów: 23 Nr: 9 026 |
Witam mam taki problem zwiedziłem wszystkie fora związane z WordPressem i nie uzyskałem odpowiedzi na moje pytanie.
Na swoim blogu mam na główna stronę ustawiono stronę statyczną, u góry mam umieszczony jakiś tam opis strony parę fotek itp, a poniżej chciałbym zrobić takie pole z newsami wyciągalnymi z kategorii "news" przykładowo 5 ostatnich wpisów próbowałem wklejać taki kod jak poniżej do index.php skórki ale nie widzę żadnego rezultatu albo krzaczy się strona która wyświetla ostatnio dodane wpisy, zainstalowałem wtyczkę runPHP i próbowałem dodać kod bezpośrednio do wpisu ale nie widać zmian nic sie nie dzieje ;/ KOD <?php query_posts($query_string . '&cat=4'); ?>
<?php if (have_posts()) : ?> <?php while (have_posts()) : the_post(); ?> content ze wpisami <?php endwhile; ?> -------------------- |
|
|
|
18.12.2010 - 10:18
|
|
|
Ewentualnie możne dałoby się przerobić plik index wyświetlający ostatnio dodane wpisy w taki sposób aby wyświetlał te informacje jakie miałem na stronie statycznej i dodatkowo 5 wybranych wpisów z jednej kategorii i 5 z innej ?
-------------------- |
|
|
|
18.12.2010 - 10:33
|
|
![]() aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Redakcja Postów: 4 254 Nr: 5 919 |
Opcja z runPHP, php exec itp nie przejdzie, Ty nie chcesz wyświetlać pętli we wpisie, tylko wpisy w pętli. A powyższy kod - skąd go wziąłeś? Gdyż obecnie jest błędny, lub też ucięty - ja stawiam na to drugie.
|
|
|
|
18.12.2010 - 11:05
|
|
|
Kod znalazłem na stronie webmastertalk z tego wynika ze do pętli trzeba dodać ten fragment kodu tylko gdzie jest ta pętla i jak to wygląda ?
-------------------- |
|
|
|
20.12.2010 - 19:53
|
|
![]() aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Redakcja Postów: 4 254 Nr: 5 919 |
Pętla wygląda tak jak powyżej. Lektura dla Ciebie:
http://codex.wordpress.org/The_Loop http://codex.wordpress.org/The_Loop_in_Action http://codex.wordpress.org/Function_Reference/query_posts I w razie problemów pisz konkretnie, co się krzaczy, co nie działa itp, i podaj adres strony. |
|
|
|
21.12.2010 - 21:55
|
|
|
Niestety po zapoznaniu się z lekturą nie mogę jakoś stwierdzić podobieństwa do mojego kodu cokolwiek zmienię w pętli skutkuje tym ze zamiast strony wyświetla mi się puste białe tło
KOD <!-- The Home Page 'Page Block' ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~ --> <?php $thispage = new WP_Query(); $option = hmt_get_option(hmt_featured); // get the featured page option $thispage->query('page_id=' . $option); if (($option!="") && (!is_paged())) { // if a featured home page option has been specified // and this is is the first page of posts, then show the featured page $thispage->the_post(); ?> <!-- The Home Page 'Page Block' content ~~~ --> cały plik index index Czy jak wstawię jakoś inną zmodyfikowaną pętle niż mam w skórce z jakiegoś forum to będzie to działać np taka jak w pierwszym poście? strona która próbuje zmodyfikować to clubbersMusic strona ta zostanie ustawiona na główną jeżeli uda mi się osiągnąć co zamierzyłem -------------------- |
|
|
|
04.1.2011 - 06:23
|
|
Nie, pętla to jest to co wkleiłeś w swoim pierwszym poście w tym temacie. Oczywiście nie ma żadnego problemu abyś skorzystał z gotowej pętli z jakiegoś innego szablonu czy z jakiegoś forum - powinno to działać. Niestety ale znowu podałeś niewiele szczegółów, więc ciężko Ci pomóc.
|
|
|
|
04.1.2011 - 17:31
|
|
|
Znalazłem pętle jest w większości plików szablonu tylko akurat nie w index.php skąd mam wiedzieć który plik odpowiada za wygląd strony z ostatnio dodanymi postami w index.php nie ma pętli ;/
KOD <div id="content">
<?php if (have_posts()) : while (have_posts()) : the_post(); ?> <!-- The Post ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~ --> <div class="post-content"> <!-- Widget Area: [All Content] Above ~~~ --> <?php dynamic_sidebar('[All Content] Above'); ?> <!-- The Post Title ~~~ --> <h1 class="h1-underline"><?php the_title(); ?></h1> <!-- Widget Area: [Content Item] Above ~~~ --> <?php dynamic_sidebar('[Content Item] Above'); ?> <!-- Widget Area: [Content Item] Left ~~~ --> <?php dynamic_sidebar('[Content Item] Left'); ?> <!-- Widget Area: [Content Item] Right ~~~ --> <?php dynamic_sidebar('[Content Item] Right'); ?> <!-- The content itself ~~~ --> <?php the_content(''); ?> <!-- Pagination for Multi-page posts ~~~ --> <?php wp_link_pages('before=<p class="multi-page">Strony:&after=</p>'); ?> <!-- Widget Area: [Content Item] Below ~~~ --> <?php dynamic_sidebar('[Content Item] Below'); ?> </div> <!-- class="post-content" --> <div class="clearFloat"></div> <!-- Post Details ~~~ --> <div class="post-details"> <?php if (('closed' != $post->comment_status)) { // if the comments are not closed then show the comment box ?> <p class="comment-button-box"><span class="comment-button"><a href="<?php the_permalink(); ?>#respond"> <?php comments_number('Skomentuj jako pierwszy', '1 komentarz', 'Komentarzy: %');?></a> - A co Ty myślisz?</span></p> <?php } ?> <p>Autor: <?php the_author_posts_link(); ?> Data: <?php the_time('l, j F Y'); ?> </p> <?php if (('closed' != $post->comment_status)) { ?> <p>Kategorie: <?php the_category(', ') // if the comments are not closed then show the categories and tags too ?> </p> <p>Tagi: <?php the_tags('') ?> </p> <?php } ?> <p> <?php edit_post_link('(Edytuj)', '', ''); ?> </p> </div> <!-- class="post-details" --> <!-- <?php trackback_rdf(); ?> --> <?php endwhile; else: ?> -------------------- |
|
|
|
![]() ![]() |
| : 24 05 12 - 13:51 |