( Zaloguj | Zarejestruj )
![]() ![]() |
18.12.2010 - 18:09
|
|
|
Grupa: Bloger Postów: 8 Nr: 7 178 |
Witam, przychodzę z kolejnym problemem, a mianowicie mam w sidebarze listę ostatnich komentarzy i chciałbym linkować do użytkownika, czyli jak pokazuje mi się np.: "SkiX wyciąg komentarza..."
to chcę w kodzie mieć: <a href="?author=ID-AUTORA-KOMENTARZA">... teraz mam taki kod: KOD <?php $show_comments = 10; $i = 0; $comments = get_comments("number=10&status=approve"); foreach ($comments as $comment) { $comm_post_id = $comment->comment_post_ID; if (!in_category("post", $comm_post_id)) continue; $i++; ?><table class="p2-recent-comments" cellspacing="0" cellpadding="0" border="0"> <tr><td class="avatar" style="width: 32px; height: 32px;"><?php echo get_avatar($comment, 32); ?></td> <td class="text"> <a href="?author="><?php comment_author(); ?></a> <a href="?p=<?php echo $comm_post_id; ?>#comment-<?php comment_ID(); ?>" class="kolor" title="Zobacz »"><?php comment_excerpt(); ?></a> </td> </tr> </table> <?php if ($i >= $show_comments) break; } ?> Jak "pobrać" to id? Dodam, że wszyscy użytkownicy będą zarejestrowani (goście nie mogą nic pisać). Ten post edytował SkiX 18.12.2010 - 18:11 |
|
|
|
![]() ![]() |
| : 24 05 12 - 13:51 |