IPB

( Zaloguj | Zarejestruj )

> Uwaga!

Jeśli opisujesz problem ze skórką - podaj link do downloadu - nie każdy ma tą skórkę co Ty ;)

Closed TopicStart new topic
> wyświetlanie konkretnych stron w konkretnym menu, chyba tak to najprościej opisać...
Tails
post 16.7.2007 - 11:38
Post #1

Grupa: Bloger

Nr: 2 771

Witam,
jest pewna kwestia z którą nie potrafię sobie poradzić i jakoś nie natrafiłem na temat powiązany z nią.
Na stronie mam Wordpress (wersja: 2.1.3) i zainstalowaną wtyczkę Sidebar Widgets (wersja: 1.2.1.20070210b). Dodałem Widget "Strony" i chodzi w porządku ale wyświetla Wszystkie strony: obrazek.
Jednak chciałbym by wyświetlało tylko Download (z pod kategoriami Fallout 1/2/T) i Submit mod w tej kategorii, a na górnym menu pozostały reszta, bez Download i Upload. Wyłączanie stron sprawia że w obu kategoriach znikają. Co trzeba zrobić by wyświetlało mi w tej kategorii wybrane strony, bez wyświetlania ich na górnym menu?
Temat założyłem tutaj bo mam wrażenie że czeka dłubanie w kodzie, a nie montowanie dodatkowych pluginów.
Pozdrawiam,
Go to the top of the page

+Quote Post
west28
post 16.7.2007 - 19:44
Post #2

aktywność:

Grupa: Redakcja

Nr: 309

strony wywołuje funkcja
KOD
<?php wp_list_pages(); ?>
. Wykluczenie stron robimy tak:
KOD
<?php wp_list_pages('exclude=41,128&title_li='); ?>
. Tworzysz zatem dwa widgety z różnymi zapisami funkcji i już...

--------------------

+Quote Post
Tails
post 17.7.2007 - 09:43
Post #3

Grupa: Bloger

Nr: 2 771

dzięki, o to mi właśnie chodziło. Zmianę w górnym panelu udała się za pierwszym podejściem, jednak nie wiedziałem jak ustawić exclude w prawym panelu ze stronami (edytowałem rightsidebar.php zero efektu, tak samo w paru innych, w których miałem wrażenie że zadziała), dlatego skorzystałem z innej metody: wtyczką Page Link Manager ustawiłem wyświetlanie tylko Download z pod kategoriami i Submit. Potem edytowałem nagłówek i do:

KOD
<?php wp_list_pages(); ?>

dodałem:

KOD
&include=9,2,15&

Może się komuś przydać na przyszłość. Jak dla mnie ta dziwna metoda wygląda, i chodzi tak jak chciałem.
Pozdrawiam,

Ten post edytował Tails 17.7.2007 - 09:44

+Quote Post
west28
post 17.7.2007 - 19:16
Post #4

aktywność:

Grupa: Redakcja

Nr: 309

każda metoda prowadząca do zamierzonego efektu jest dobra smile.gif

--------------------

+Quote Post

Closed TopicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

: 24 05 12 - 13:50