( Zaloguj | Zarejestruj )
Jeśli opisujesz problem z wtyczką - podaj link do downloadu - nie każdy ma tą wtyczkę.
![]() ![]() |
| gość_tofik_* |
20.2.2006 - 22:28
|
|
Guests |
Witam
Gdzie mozna ustawic opcje wysyłania maili zaznaczyć, żeby korzystał z zewnętrznego konta email (np. wp, onetu, tlenu, itp., itd.) tzn. rejestracja dziala ale potwierdzenie nie przychodzi do uzytkownika strona jest z serwisu ohv a Na 60free nie działa phpmail. Bardzo ciekawe bo mam IBp ale tu dziala rejestracja i potwierdzenie przychodzi a na wordpress nie przychodza ? pozdrawiam |
|
|
|
21.2.2006 - 14:25
|
|
|
aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Redakcja Postów: 875 Nr: 309 |
Jeśli wyłączona na serwerze jest funkcja mail() [a na ovh napewno], to poczta przy domyślnych ustawieniach nie dojdzie.....
Należy posłużyć się wtyczką "phpmailer". Są dwie możliwości 1. Ściągasz paczkę z sourceforge.net. rozpakowujesz ją lokalnie. Zmieniasz nazwe katalogu na wp-phpmailer. Kopiujesz na serwer do katalogu: wp-content/plugins/. Aktywujesz wtyczke i ustawiasz potrzebne parametry. 2 Lepiej ściągnąć zaś plugina z word press i podobnie jak wyżej przenieść i aktywować..... chiba wszystko miłego dzionka Ten post edytował west28 21.2.2006 - 14:26 -------------------- |
|
|
|
| gość_tofik_* |
22.2.2006 - 22:05
|
|
Guests |
cos nie zadzialalo albo ja cos sfiksowalem
plik wp-phpmailer urywek KOD $mail->Host = $options['poczta.o2.pl']; $mail->SMTPAuth = $options['SMTPAuth'] ? $options['SMTPAuth'] : true; if ($mail->SMTPAuth) { $mail->Username = $options['mojadres@o2.pl']; $mail->Password = $options['hasło']; } $mail->Port = ($options['25']) ? $options['25'] : 25; tu nic nie ruszam KOD /* A few less used settings */ $echo_error = false; // Echo mail failure? $mail->WordWrap = $options['WordWrap'] ? $optiosn['WordWrap'] : 60; $use_hardcoded_FROM_values = $options['use_hardcoded_from'] ? $options['use_hardcoded_from'] : false; $mail->From = $options['From'] ? $options['From'] : get_settings('admin_email'); $mail->FromName = $options['FromName'] ? $options['FromName'] : 'Blog Admin' czy to tez ma byc ustawione ? KOD // Admin interface code
function c2c_admin_add_phpmailer() { // Add menu under Options: add_options_page('wpPHPMailer Options', 'wpPHPMailer', 8, 'wp-phpmailer/' . basename(__FILE__), 'c2c_admin_phpmailer'); // Create option in options database if not there already: $options = array(); $options['use_phpmailer'] = 0; // Use wpPHPMailer instead of sendmail? $options['Host'] = 'smtp1.example.com'; // SMTP server $options['Port'] = 25; // SMTP port $options['SMTPAuth'] = 1; // SMTP server requires authentication? $options['Username'] = ''; // SMTP username $options['Password'] = ''; // SMTP passwo |
|
|
|
22.2.2006 - 22:09
|
|
|
Administrator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Administrator Postów: 1 579 Nr: 1 |
KOD $options['Host'] = 'smtp1.example.com'; // SMTP server $options['Port'] = 25; // SMTP port $options['SMTPAuth'] = 1; // SMTP server requires authentication? $options['Username'] = ''; // SMTP username $options['Password'] = ''; // SMTP passwo Kolejno:
-------------------- O blogach i blogowaniu, WordPRess, SEO i startupach
Użytkowniku - zamykaj tematy, w których uzyskałeś już pomoc! |
|
|
|
23.2.2006 - 17:08
|
|
|
aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Redakcja Postów: 875 Nr: 309 |
Panowie prościej i taniej jest przez panel admina po uaktywnieniu wtyczki:) nie strzela się literówek przynajmniej......
-------------------- |
|
|
|
23.2.2006 - 22:17
|
|
|
Administrator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Administrator Postów: 1 579 Nr: 1 |
Jeśli jest taka mozliwość to oczywiście że lepiej via PA
Nie wiedziałem bo nie instalowałem (nie miałem porzeby) tej wtyczki. -------------------- O blogach i blogowaniu, WordPRess, SEO i startupach
Użytkowniku - zamykaj tematy, w których uzyskałeś już pomoc! |
|
|
|
![]() ![]() |
| : 4 02 12 - 03:35 |