( Zaloguj | Zarejestruj )
![]() ![]() |
25.8.2006 - 01:02
|
|
![]() Grupa: Bloger Postów: 9 Nr: 1 048 |
CYTAT There doesn't seem to be a wp-config.php file. I need this before we can get started. Need more help? We got it. You can create a wp-config.php file through a web interface, but this doesn't work for all server setups. The safest way is to manually create the file. Tak, klikam w [create], ale potem jak sprawdziłem FTP, to tego pliku nie ma. Jestem na etapie wpisywania danych typu użytkownik bazy danych itp., tu też mam problem. -------------------- Próbuję założyć własnego WordPressa, po to tu jestem :) .
|
|
|
|
25.8.2006 - 10:27
|
|
![]() aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Redaktor Naczelny Postów: 1 178 Nr: 425 |
Jeśli uważnie przeczytałeś komunikat, to zawarta w nim była informacja o tym, iż tworzenie pliku wp-config.php może nie działać na części serwerów.
Stwórz plik ręcznie i wgraj na serwer (przykładowy plik znajduje się w pakiecie WP). -------------------- |
|
|
|
25.8.2006 - 11:53
|
|
gdzie moge znalezc ten pakiet WP? wordpressa na razie sciagnalem ze strony http://wordpress.org/download/ ps. rozumiem ze nie wystarczy stworzyc pusty plik wp-config.php i wrzucic na serwer? mam ovh.org Ten post edytował zapalki 25.8.2006 - 11:53 -------------------- Próbuję założyć własnego WordPressa, po to tu jestem :) .
|
|
|
|
25.8.2006 - 21:43
|
|
![]() aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Redaktor Naczelny Postów: 1 178 Nr: 425 |
W ściągniętej wersji WP znajdziesz plik:
wp-config-sample.php - zmień jego nazwę na wp-config.php poprawiając odpowiednio wpisy dotyczące serwera bazodanowego, nazwy bazy, użytkownika i hasła, Tak przygotowany plik wgraj na serwer. -------------------- |
|
|
|
26.8.2006 - 12:08
|
|
|
aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Redakcja Postów: 875 Nr: 309 |
otwórz plik w notatniku i zmień zgodnie z rzeczywistością wpisy:
// ** MySQL settings ** // DLA OVH zmieniamy: define(’DB_NAME’, ‘wordpress’); // nazwa bazy danych //‘wordpress’ na ‘nazwa konta’ define(’DB_USER’, ‘username’); // nazwa użytkownika MySQL//‘username’ na ‘nazwa konta’ define(’DB_PASSWORD’, ‘password’); // hasło użytkownika//‘password’ na ‘hasło do konta’ define(’DB_HOST’, ‘localhost’); // adres serwera bazy danych w 99% nie musisz tego edytować//‘localhost’ na ‘mysql.60free.ovh.org’ -------------------- |
|
|
|
26.8.2006 - 13:50
|
|
podalem takie dane jakie proponujesz na swojej stronie:
CYTAT define(’DB_NAME’, ‘wordpress’); // nazwa bazy danych //‘wordpress’ na ‘nazwa konta’ define(’DB_USER’, ‘username’); // nazwa użytkownika MySQL//‘username’ na ‘nazwa konta’ define(’DB_PASSWORD’, ‘password’); // hasło użytkownika//‘password’ na ‘hasło do konta’ define(’DB_HOST’, ‘localhost’); // adres serwera bazy danych w 99% nie musisz tego edytować//‘localhost’ na ‘mysql.60free.ovh.org’ rozumiem ze 'nazwa konta' w przypadku www.123.ovh.org to '123' , tak ? nie działa w ten sposób . Ten post edytował zapalki 26.8.2006 - 13:51 -------------------- Próbuję założyć własnego WordPressa, po to tu jestem :) .
|
|
|
|
27.8.2006 - 11:28
|
|
|
kawałek z instrukcji jaką dostałeś od ovh
CYTAT MySQL: - nazwa bazy identyczna z nazwą konta - nazwa użytkownika identyczna z nazwą konta - adres serwera bazy danych: mysql.60free.ovh.org Proszę sprawdzić, czy nie popełniłeś "czeskiego błędu". U mnie działa i jak na razie u innych też, a dużo osób stawia wp na ovh pozdrawiam -------------------- |
|
|
|
27.8.2006 - 23:05
|
|
niestety, nie jest to czeski błąd
123, 123, hasło, mysql.60free.ovh.org . -------------------- Próbuję założyć własnego WordPressa, po to tu jestem :) .
|
|
|
|
28.8.2006 - 18:37
|
|
|
dokładnie - zatem zostaje kontakt z adminem ovh wraz z opisem problemu.
pozdrawiam -------------------- |
|
|
|
30.8.2006 - 14:35
|
|
Dzięki wszystkim za pomoc, działa !
-------------------- Próbuję założyć własnego WordPressa, po to tu jestem :) .
|
|
|
|
![]() ![]() |
| : 24 05 12 - 10:07 |