( Zaloguj | Zarejestruj )
![]() ![]() |
17.3.2010 - 21:01
|
|
|
Grupa: Bloger Postów: 3 Nr: 8 017 |
Witam
Stawam pierwsze kroki w wordpresie i mam pewien problem. Chciałem postawic stronke, mam pewien szablon ale nie mogę uzyskac vertical menu czyli bocznego menu z ustalonym wyglądem. Jedyne co udało mi sie do tej pory uzyskac to jak włacze widget "Vertical menu" to w menu bocznym pokazuje mi sie menu w tych stylach ktore chcialbym ale pokazują się tylko kategorie. Moje pytanie brzmi co musze zrobić aby zamiast kategori w tych stylach ustawionych w vertical menu pokazywaly mi sie strony a nie kategorie bo stony jedynie wyświetlają mi się w tym menu zwyczajnie jeden po drugim a to mi sie nie podoba. |
|
|
|
17.3.2010 - 21:58
|
|
|
aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: +Bloger Postów: 887 Nr: 3 286 |
A coś więcej możesz napisać? Adres strony, jaki szablon, co to za wtyczka z tym widgetem Vertical menu? Wróżki na forum mają przerwę techniczną... Za mało danych, żeby Ci pomóc. Co najwyżej mogę Ci poradzić: jak chcesz wyświetlać za pomocą widgeta strony, a nie kategorie, to przeciągnij na poasek boczny widgeta "Strony" i ostyluj sobie elementy html w css-ie - będziesz miał tak jak będziesz chciał. Zresztą nic innego się za bardzo nie wymyśli w tym temacie.
|
|
|
|
17.3.2010 - 22:26
|
|
|
a wiec strona jest wystawiona na razie tu
http://dotnet.nazwa.pl/wordpress/ home i o firmie to kategorie to co jest powyzej to strony są i chodzi o to zeby kategorie mi sie ladnie w formie przyciskow tworza a strony zwyczajnie bez stylów. Jak i gdzie to powinienem zmienić aby strony tez się tak wyswietlały jak kategorie |
|
|
|
17.3.2010 - 23:10
|
|
|
aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: +Bloger Postów: 887 Nr: 3 286 |
Twórca szablonu dość skromnie ostylował elementy stron w menu, musisz to niestety zrobić za niego. Przejrzyj kod strony i arkusz stylów, popatrz jakie elementy występują i jak ostylowane są elementy kategorii, a następnie zmodyfikuj w css-ie deklaracje odpowiedzialne za wygląd elementów stron, tak aby miały taki sam wygląd jak kategorie.
|
|
|
|
18.3.2010 - 22:11
|
|
|
Twórca szablonu dość skromnie ostylował elementy stron w menu, musisz to niestety zrobić za niego. Przejrzyj kod strony i arkusz stylów, popatrz jakie elementy występują i jak ostylowane są elementy kategorii, a następnie zmodyfikuj w css-ie deklaracje odpowiedzialne za wygląd elementów stron, tak aby miały taki sam wygląd jak kategorie. A mogłbys jakos bardziej szczegółowo bo nie bardzo mam o tym pojęcie. Albo przydał by się opis do tego najlepiej po polsku jak to oskryptować bo mój angielski jest kiepski Ten post edytował selektor 18.3.2010 - 22:20 |
|
|
|
![]() ![]() |
| : 8 02 12 - 20:35 |