( Zaloguj | Zarejestruj )
![]() ![]() |
14.2.2007 - 11:49
|
|
|
Grupa: Bloger Postów: 6 Nr: 864 |
witam
szukałem ale nie znalazłem, możliwe jednak ze powtarzam sie, wiec sorry 1. mam wersję 2.0.4 i chcę ja updatetowac do 2.0.7 proszę o instrukcję w jaki sposób mam to zrobić (mam wykonać przy okazji jakiś backup?) 2. inny problem pod wpisami, a właściwie tylko pod jednym pojawia mi się spam w komentarzach, zablokowałem dawanie komentarzy tylko dla zalogowanych, ale to nie pomogło spam dalej napływa... to trochę dziwne, czyzby jakaś dziura? z góry dzięki za pomoc Paweł Ten post edytował m2k4 14.2.2007 - 11:50 |
|
|
|
14.2.2007 - 11:55
|
|
|
Administrator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Administrator Postów: 1 586 Nr: 1 |
usuń wszystko poza plikiem wp-config.php i plikami wyglądu. Wgraj nowe pliki. Odpal skrypt aktualizacyjny. /wp-admin/upgrade.php (o ile pamiętam).
-------------------- O blogach i blogowaniu, WordPRess, SEO i startupach
Użytkowniku - zamykaj tematy, w których uzyskałeś już pomoc! |
|
|
|
14.2.2007 - 12:29
|
|
|
Grupa: Bloger Postów: 6 Nr: 864 |
usuń wszystko poza plikiem wp-config.php i plikami wyglądu. Wgraj nowe pliki. Odpal skrypt aktualizacyjny. /wp-admin/upgrade.php (o ile pamiętam). hm... trochę mało zrozumiałe to dla mnie może mógłbyś tak łopatologicznie to przedstawić ok po kilku dniach znalazłem na jednym z blogów coć takiego: Oto tłumaczenie instrukcji z oficjalnej strony WP jak dokonać upgrade'u z wersji 2.0.5 do 2.0.6. Oczywiście przed update'em zrób backupa plików. 1. Usuń katalog /wp-admin/ . 2. Usuń zawatość katalogu /wp-includes/ . Zostaw tam tylko zartość katalogów typu languages, uploads, myfotos oraz innych utworzonych przez siebie. 3. WordPress 2.0.6 zawiera update skórki classic i default oraz pluginu akismet. Jeśli chcesz je zupdatować, usuń katalogi /wp-content/themes/default, /wp-content/themes/classic oraz /wp-content/plugins/akismet. Nie zapomnij zostawić wszystkich poprawek własnych na miejscu. 4. Skasuj wszystkie pliki będące w głównym katalogu Wordpress'a (tam gdzie jest wp-config.php). Nie kasuj wp-config.php (ani plików, które sam dodałeś, np: robots.txt, .htaccess, favicon.ico). 5. Pobierz i rozpakuj nową wersję. 6. Wgraj zawartość katalogów, ktore usunąłeś oraz plik z katalogu głównego. tak samo bedzię z WP 2.1 ? Prosze o odp... wiem że dla wielu to proste sprawy ale nie chcę czegoś spi... Z góry dzięki za odp. Ten post edytował m2k4 22.2.2007 - 20:47 |
|
|
|
04.4.2007 - 20:17
|
|
![]() aktywność: ![]() Grupa: +Bloger Postów: 30 Nr: 2 211 |
m2k4 dokładnie tak jak napisałeś zrób aktualizacje swojego WP, ja właśnie dzisiaj zrobiłem. Jak zrobisz kopie wszystkich plików i bazy danych to nie masz obawy że coś się zepsuje, dzięki kopi zawsze możesz przywrócić poprzedni stan twojej strony.
-------------------- |
|
|
|
![]() ![]() |
| : 24 05 12 - 13:25 |