( Zaloguj | Zarejestruj )
![]() ![]() |
26.8.2010 - 23:40
|
|
|
Grupa: Bloger Postów: 4 Nr: 8 753 |
Zależy mi na ukryciu treści bloga przed osobami niezalogowanym. Na pierwszy ogień poszła wtyczka post levels, jednak w wypadku ustalenia wpisu jako prywatny jego tagi nie są widoczne w chmurze tagów również dla osób zalogowanych. Jest jakiś sposób konfiguracji tej wtyczki, aby tagi były wyświetlane, ewentualnie ktoś może polecić jakąś inną wtyczkę?
|
|
|
|
27.8.2010 - 00:12
|
|
![]() aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Redakcja Postów: 4 252 Nr: 5 919 |
Nie wiem czy to się przyda, ale sam z potrzebą ukrycia treści przed niezalogowanymi, korzystałem z funkcji:
http://codex.wordpress.org/Function_Refere..._user_logged_in |
|
|
|
27.8.2010 - 10:31
|
|
|
Nie wiem czy to się przyda, ale sam z potrzebą ukrycia treści przed niezalogowanymi, korzystałem z funkcji: http://codex.wordpress.org/Function_Refere..._user_logged_in A w jaki sposób go używasz? Wydawało mi się, że wystarczy wsadzić w to tekst posta, ale 1. osoby niezalogowane widzą tagi, które widzieć powinny tylko osoby zalogowane. 2. Otaczanie tym każdego posta nie należy do rzeczy wygodnych (no ale to od biedy jeszcze mogę przeboleć) |
|
|
|
27.8.2010 - 11:05
|
|
![]() aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Redakcja Postów: 4 252 Nr: 5 919 |
Coś na zasadzie:
KOD if(is_user_logged_in()){ echo "jesteś zalogowany"; } else { echo "zaloguj się lub zarejestruj"; } Fakt, to głównie ukrywa jakąś treść - na tagi nie ma wpływu. Nie miałem takiej potrzeby, i szczerze, nic mi nie przychodzi do głowy. |
|
|
|
27.8.2010 - 12:20
|
|
|
jakieś inne sugestie? Ewentualnie może być coś co przed wyświetleniem bloga będzie wymagało zalogowania, ukrywanie tylko wybranych postów nie jest wymagane, ale zależy mi na ukryciu wszystkiego, łącznie z tagami.
|
|
|
|
27.8.2010 - 13:50
|
|
|
aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: +Bloger Postów: 887 Nr: 3 286 |
Potestuj wtyczki w stylu member only...
|
|
|
|
27.8.2010 - 13:59
|
|
jakieś inne sugestie? Ewentualnie może być coś co przed wyświetleniem bloga będzie wymagało zalogowania, ukrywanie tylko wybranych postów nie jest wymagane, ale zależy mi na ukryciu wszystkiego, łącznie z tagami. Wedle tego co pisałem wyżej, możesz w pliku header.php zaraz za <body> dać: KOD if(is_user_logged_in()){ I w footer.php, przed </body> KOD } else { // kod formularza do zalogowania się } Albo skorzystać z jakiejś wtyczki. |
|
|
|
27.8.2010 - 20:03
|
|
|
dzięki
|
|
|