( Zaloguj | Zarejestruj )
![]() ![]() |
10.2.2010 - 19:01
|
|
![]() aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: +Bloger Postów: 565 Nr: 5 685 |
Użyty theme - RustyMetalPlateofAzures który posiada w sobie slide featured, jak większość obecnych szablonów. Szablon sam sobie skaluje obrazki do miniaturek wpisu jak i w/w slide'u. Problem w tym że w MU jest inna ścieżka zapisu grafik i przesyłanych plików co efekcie stanowi wielki problem gdyż owe miniaturki się nie wyświetlają. Theme wymaga (chyba) ścieżki /wp-content/uploads/feature.jpg a jak wiemy MU posiada ścieżkę /files/2010/02/feature.jpg i to jeszcze głęboko zagrzebaną w katalogu thema danego katalogu.
Zakręciłem ale mam nadzieje że jednak znajdzie się ktoś kto to zrozumie i mi pomoże. Czy da się zmienić w MU ścieżkę uploadowanych plików tak jak jest to w zwykłym WP, gdyż przekopałem cały PA - z marnym skutkiem. -------------------- |
|
|
|
10.2.2010 - 20:19
|
|
![]() aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Redaktor Naczelny Postów: 1 177 Nr: 425 |
Odwiedzasz w PA:
Administracja stroną >> Blogs Tam na liście blogów wybierasz 'Edytuj' co przekłada się w URLu przeglądarki np. na: /wp-admin/wpmu-blogs.php?action=editblog&id=158 (gdzie id=158 to identyfikator bloga) Na długiej stronie ustawień znajdujesz pole: Upload Path Z resztą sobie poradzisz Ps. Używam spolszczenia z WP więc PA WMPU jest z lekka pomieszane językowo -------------------- |
|
|
|
10.2.2010 - 21:09
|
|
![]() aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: +Bloger Postów: 565 Nr: 5 685 |
Ja wiem że to zabrzmi dziwnie ale pozmieniałem wszelkie upload pathy
-------------------- |
|
|
|
10.2.2010 - 21:56
|
|
![]() aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Redaktor Naczelny Postów: 1 177 Nr: 425 |
Więc pozostaje już tylko cięższa artyleria. Otwierasz plik wp-includes/wpmu-functions.php a tam edytujesz sekcję:
KOD /* Misc functions */ function fix_upload_details( $uploads ) { $uploads['url'] = str_replace( UPLOADS, "files", $uploads['url'] ); $uploads['baseurl'] = str_replace( UPLOADS, "files", $uploads['baseurl'] ); return $uploads; } - dostosowując ją do swoich potrzeb. Osobiście edytowałbym raczej plik schematu. -------------------- |
|
|
|
10.2.2010 - 22:04
|
|
Szczerze mówiąc to też wolałbym nie ruszać 'silnika' i wyedytować raczej schemat. Biorę się za wertowanie plików, może coś sam znajdę
-------------------- |
|
|
|
![]() ![]() |
| : 8 02 12 - 10:07 |