IPB

( Zaloguj | Zarejestruj )

Closed TopicStart new topic
> strona html i wordpress w jednym katalogu
sariwo
post 07.9.2011 - 20:04
Post #1

aktywność:
*

Grupa: +Bloger

Nr: 5 218

Mam wazne pytanie. Czy mozna wgrać wordpressa do katalogu głownego- w tym samym miejscu gdzie są juz pliki strony zrobionej w html?
Czy strona w pierwszej kolejnosci bedzie uruchamiac sie z html? czuli index.html czy uruchomi strone zrobioną w wordpress?

Moje pytanie ma na celu uniknięcia kasowania dotychczasowej strony do czasu az skonczy sie robic strone w wordpress. Jak skoncze w wordpress to myslalam wykasowac dopiero wszystko co dotyczy strony zwyklej w html.
Chcialam tez zrobic strone w wordpress w innym katalogu, ale pozniej byloby strasznie duzo pracy z przelinkowywaniem tresci, menu, odnosnikow itd itd..

Prosze kochani powiedzcie, czy bez zadnych klopotow moge smialo wgrac wordpressa do katalogu glownego???????????? Dziekuje za pomoc.
Go to the top of the page

+Quote Post
Fladnag
post 08.9.2011 - 01:31
Post #2

aktywność:

Nr: 7 706

Jakim przelinkowaniem? Wrzuć wordpressa do innego katalogu, zrób, co musisz, a jak stroną będzie gotowa, w ustawieniach domeny wskaż nowy adres...

+Quote Post
sariwo
post 08.9.2011 - 05:18
Post #3

aktywność:
*

(Fladnag @ 08.9.2011 - 02:31) *
Jakim przelinkowaniem? Wrzuć wordpressa do innego katalogu, zrób, co musisz, a jak stroną będzie gotowa, w ustawieniach domeny wskaż nowy adres...

No wlasnie nie do konca. Bo jak zrobie wordpresa w katalogu http://mojadomena.pl/wordpress to wszystkie linki na stronach beda taka sciezka adresowa np. http://mojadomena.pl/wordppres/o-mnie
a jak zrobie w glownym to o to slowo "wordpress" sie adres skroci. o przelinkowaniu mowie bo na stronie bedzie przeciez meny, odwolania do innych podstron itd itd , strona bedzie olbrzymia w tresci, wiec nie wiem
A nie chce tego robic w ustawieniach domeny bo nadres sie zmienijak ludzie beda podglądac w lini adresowej hahahahaha . No powiedz, dobrze mysle?

to bedzie strona powaznej placowki, wiec rozumisz

+Quote Post
Fladnag
post 08.9.2011 - 08:56
Post #4

aktywność:

Nr: 7 706

Myślę, że to nie czas i miejsce na uczenie Cię jak podstaw działania wordpressa.

Zrób stronę, wejdź w ustawienia domeny, wskaż adres do katalogu na serwerze, gdzie masz stronę (www.mojserwer.hosting.pl/mojadomena/wordpress) i zapisz. Będzie działało, tak jak chcesz.

Strona poważnej placówki? A to tej poważnej placówki nie stać na zatrudnienie kogoś, kto się zna na robieniu stron?

Ten post edytował Fladnag 08.9.2011 - 08:57

+Quote Post
sariwo
post 08.9.2011 - 13:06
Post #5

aktywność:
*

(Fladnag @ 08.9.2011 - 09:56) *
Myślę, że to nie czas i miejsce na uczenie Cię jak podstaw działania wordpressa.

Zrób stronę, wejdź w ustawienia domeny, wskaż adres do katalogu na serwerze, gdzie masz stronę (www.mojserwer.hosting.pl/mojadomena/wordpress) i zapisz. Będzie działało, tak jak chcesz.

Strona poważnej placówki? A to tej poważnej placówki nie stać na zatrudnienie kogoś, kto się zna na robieniu stron?

Ot mądra pomoc. dziekuje.

Oczywiscie komentarz nie na miejscu. Jak zwykle złośliwość Polaczków.
Robienie stron to co innego a sprawy serwerowe to druga sprawa, więc Fladnag nie musisz być sarkastyczny, bo źle trafiłeś z ocena mojej osoby.

+Quote Post

Closed TopicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

: 24 05 12 - 12:58