WordPress

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

Każdy temat założony w ewidentnie złym dziale będzie usuwany! Proszę czytać opisy działów i regulamin!

Reply to this topicStart new topic
> skrypt do automatycznych zmian nazw plików
vCore
post 25.9.2007 - 19:39
Post #1

aktywność:
*

Grupa: Bloger

Nr: 3 046

Cześć
mam player na swoim 'blogu' ale jest on dosc ograniczony i niema mozliwosci zmiany piosenki ale to i dobrze bo zalezalo mi na prostocie , chciclabym zapytac czy zna ktos moze jakis gotowy skrypt ktory co okreslony czas (dajmy na to co 1 dzien) zmieni nazwe jednego z plikow z okreslonego folderu na song.mp3 ... nie chce by muzyka stala sie monotonna dlatego chce by co jakis czas sie zmieniala ale nie wiem w jaki sposob napisac taki skrypt. Mam 8 piosenek i chce by codziennie inna z nich byla grana w playerku probowalem troche kombinowac z rotatorem bannerów ale jakos mi nie szlo ... chcialem zmodyfikowac kod ale ze nieznam php to raczej kiszka wyszla smile.gif
Go to the top of the page

+Quote Post
Xavi
post 26.9.2007 - 19:22
Post #2

aktywność:
**

Grupa: +Bloger

Nr: 438

Mmm, skrypcik wykonywany codziennie przez crona.
Jest sobie plik: licznik.txt i katalog twoich mp3... (piosenka1.mp3, piosenka2.mp3 etc.)
Skrypt powiększa licznik o 1 i wrzuca taką piosenkę do katalogu player/song.mp3.
Tak?
A jeżeli licznik jest większy niż ilość twoich piosenek to sie zeruje, może tak być?
Jak tak to może jutro coś napiszę.
Go to the top of the page

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 7 09 08 - 00:41
Polski Blogger | Forum Komputerowe | Spotkania blogerów