WordPress

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

Każdy temat założony w ewidentnie złym dziale będzie usuwany! Proszę czytać opisy działów i regulamin!

Reply to this topicStart new topic
> right sidebar, jak zmieścić tekst międz widżety
bluemax
post 05.10.2008 - 19:58
Post #1

aktywność:
*

Grupa: Bloger

Nr: 4 592

Witam się, mam następujące pytanko:

przy konfiguracji prawego sidebar-u panel admina/design/widget/right sidebar/
dodałem kilka dodatków typu /kategorie/najczęściej odwiedzane/panel/linki/kalendarz

i tu mam pytanie chcę zaraz po dodatku /odwiedzane/ umieścić tekst .. więc który plik dokładnie odpowiada za kolejność tych wpisów..

w głównym pliku index.php umieszczonym w wp-content/theames/atahualpa znalazłem kod odpowiadający za wczytywanie zawartości całego prawego paska dokładnie taki:
KOD
<?php include ('sidebar2.php'); ?>

jednak na podstawie tego pliku nadal nie wiem jak mam się zmieścić między poszczególne dodatki..

czy ktoś mógłby z tym pomóc?
Go to the top of the page

+Quote Post
marcinpl87
post 13.10.2008 - 11:50
Post #2

aktywność:

Grupa: Redakcja

Nr: 2 655

możesz wrzucić źródło tego pliku sidebar2.php ?

--------------------
masz problem z "Warning: Cannot modify header information - headers already sent by" ?? W 99.9% przypadków chodzi o BOM. Więcej --> http://www.wordpress.org.pl/bl%B1d-pod-cza...acji-t4763.html albo http://www.wordpress.org.pl/search/

+Quote Post
goodi
post 27.10.2008 - 21:00
Post #3

aktywność:
*

Grupa: Bloger

Nr: 4 862

Mój problem wygląda na podobny, więc się podepnę pod temat.

Ustaliłem zawartość sidebara w pliku sidebar.php, komentując niepotrzebne elementy, a pozostałe ustawiając w odpowiedniej kolejności. Następnie włączyłem trzy widgety, które na blogu niestety pokazują się wszędzie, tylko nie na stronie głównej (a tam chciałbym je wrzucić w pierwszej kolejności). Na początek sprawdziłem zawartość pliku sidebar.php, ale on nie został zmodyfikowany z chwilą aktywacji widgetów. W plikach single.php, sidebar.php, page.php, index.php, znajdujących się w folderze /wp-content/themes/dailynews nie znalazłem po aktywacji widgetów żadnego wpisu, który mógłby je wyświetlać. Pytanie w związku z tym brzmi: w którym pliku pojawiają się wpisy odpowiedzialne za wyświetlanie widgetów w sidebarze (z uwzględnieniem dodatkowych 5 pasków bocznych, które domyślnie są dostępne panelu admina?

=============== edit ===============

Śmiesznie są rozwiązane te sidebary, ale już wiem, o co tu lata. Temat nieaktualny.

Pozdrawiam

Ten post edytował goodi 28.10.2008 - 09:13

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 5 12 08 - 00:08
WebFan | Forum Komputerowe | Spotkania blogerów