Każdy temat założony w ewidentnie złym dziale będzie usuwany! Proszę czytać opisy działów i regulamin!
![]() ![]() |
29.10.2006 - 11:47
|
|
|
aktywność: ![]() ![]() Grupa: +Bloger Postów: 46 Nr: 1 320 |
Witam. Nie wiem za bardzo gdzie to napisać tu czy w pluginach, ale do rzeczy.
Czasami publikując jakieś informacje, może się zdarzyć że będe je poprostu przeklejał z jakiejś strony (za zgodą autora/właściciela serwisu). Nie chce rościć sobie autorstwa takich wpisów i chciałbym móc umieścić źródło ich pochodzenia w stylu: CYTAT rrrr-mm-dd hh:mm:ss | Imię Nazwisko publikującego źródło: strona serwisu z którego pochodzi informacja Treść newsa. Treść newsa. Treść newsa. Treść newsa. Treść newsa. Treść newsa. Chodzi o to żeby linijka ze źródłem pojawiała się tylko we wpisach w których będzie jakieś źródło, bo rzecz jasna nie wszystkie wpisy będą "obce". Jak to zmajstrować, jest może do tego jakiś plugin? A może jakiś inny plugin do wpisów który już to ma zaimplementowane? |
|
|
|
29.10.2006 - 12:09
|
|
![]() aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Redakcja Postów: 287 Nr: 425 |
Rozumiem chęć posiadania automatu, który zrobi to za Ciebie, ale jeśli ma to być zdarzenie incydentalne możesz wpisywać ręcznie wszystkie te dane.
-------------------- |
|
|
|
29.10.2006 - 12:50
|
|
|
aktywność: ![]() ![]() Grupa: +Bloger Postów: 46 Nr: 1 320 |
To nie ma być automat który zrobi to za mnie, bo ja będę to wpisywał z palca. Chce mieć to położone w tym miejscu, a tego już raczej ręcznie nie zrobie (nie znam na to sposobu). Wiem że można dodać te informacje na końcu wpisu, mi by jednak bardziej pasowała ta informacja zaraz przy dacie i publikującym. Więc jak jest na to jakiś sposób będę wdzięczny za wszelie sugestie.
|
|
|
|
29.10.2006 - 13:54
|
|
![]() aktywność: ![]() ![]() ![]() Grupa: Banned Postów: 54 Nr: 182 |
@rtur, pobaw się Custom Fields - bez większych problemów można osiągnąć dokładnie taki efekt, o jaki ci chodzi.
-------------------- |
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 4 12 08 - 23:13 |