WordPress

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

Każdy temat założony w ewidentnie złym dziale będzie usuwany! Proszę czytać opisy działów i regulamin!

Reply to this topicStart new topic
> przenosiny wordpress, hosting: netlook.pl
mateusz1984
post 14.9.2008 - 22:20
Post #1

aktywność:
*

Grupa: Bloger

Nr: 3 558

Witam wszystkich. Mam spory problem związany z przeniesieniem wordpressa na inny serwer.

może opiszę po krótce co robiłem i może wyłapiecie jakis błąd:

1. Zaczynam od ustawienia odrębnego konta ftp na wskazana domenę i kopiuję całe 239MB danych do wskazanego katalogu wink.gif
2. Eksportuję bazę z serwera (kompresja gzip - mam bazę w postaci archiwum - nawet nie zaglądam do środka bo jeszcze kodowanie się pochrzani)
3. Import bazy analogicznie - też przez phpmyadmin - wszystkie zapytania bez błędów.
4. Znajduję sobie tabelę wp_options, podmieniam opcje "siteurl" i "home"na właściwe - wskazuję katalogi lokalne.
5. Zaczyna hulać. Mam polskie znaki - odnośniki (permalinks działają) właściwie cała strona hula, ale....

Kojarzycie zapewne zakładkę wygląd i w niej widgets - próbowałem sobie dodać jakieś do paska bocznego albo edytować te, które już są i nic z tego.
Po próbie zapisania pojawia się BLANK PAGE :/

co byście poradzili ?

EDIT

Problem został już rozwiązany ale niestety nie obyło się bez ręcznego editu bazy... jeśli chodzi o widgety to trzeba było wywalić niestety jeden (wysiwyg-text-widget) - jeżeli był on aktywowany, każdorazowa próba zapisania jakichkolwiek danych związanych z widgetami kończyła się białą stroną ale znalazłem na necie informacje że faktycznie jest problem z tą wtyczką i autor jeszcze nie usunął tego błędu.

Ten post edytował mateusz1984 15.9.2008 - 01:32
Go to the top of the page

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 4 12 08 - 22:49
WebFan | Forum Komputerowe | Spotkania blogerów