Każdy temat założony w ewidentnie złym dziale będzie usuwany! Proszę czytać opisy działów i regulamin!
![]() ![]() |
22.5.2007 - 10:05
|
|
|
aktywność: ![]() ![]() ![]() Grupa: +Bloger Postów: 69 Nr: 525 |
Witam,
Zrobiłem sobie stronę na localhoscie i teraz chciałbym przenieść ją na komercyjny hosting. Jeśli użyję opcji Export/Import z PA to przenosi mi się wszystko poza blogroll. Jeśli robie export/import za pomocą phpmyadmin to tracę polskie literki. Jest jakiś oficjalny, działający sposób na takie przeniesienie? pozdrawiam -------------------- --
Rafał www.Rafik.art.pl czasami wrzucam coś ciekawego dla mnie Cukrzyca i pompa insulinowa - blog dla cukrzyków |
|
|
|
22.5.2007 - 20:03
|
|
|
aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Redakcja Postów: 902 Nr: 309 |
przy imporcie przez phpmyadmin należy ustawić kodowanie na latin_ci.
-------------------- |
|
|
|
29.5.2007 - 22:49
|
|
|
aktywność: ![]() ![]() ![]() Grupa: +Bloger Postów: 69 Nr: 525 |
przy imporcie przez phpmyadmin należy ustawić kodowanie na latin_ci. Nie jestem geekiem ale na to wpadłem, aby kodowanie było takie samo Niestety po ponad 2 dniach prób poddałem się, albo były problemy z PL literkami albo dochodził jeszcze problem z linkami które uparcie prowadziły do localhosta. Wobec tego porządkując temat: Artykuły, kategorie, użytkowników przeniosłem korzystając ze standardowych opcji WP Export/Import. Pozostał mi do przeniesienia Blogroll. Ponawiam pytanie: Jak przenieść blogroll z localhosta do komercyjnego ISP (w tym wypadku home.pl)? Kurczę, specjalnie siedziałem w wolnym czasie na laptopie aby przyklepać te linki i teraz mam problem pozdrawiam -------------------- --
Rafał www.Rafik.art.pl czasami wrzucam coś ciekawego dla mnie Cukrzyca i pompa insulinowa - blog dla cukrzyków |
|
|
|
02.11.2007 - 10:05
|
|
|
aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Redakcja Postów: 902 Nr: 309 |
Na nowym hostingu zaimportuj tabelę wp_links
-------------------- |
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 4 12 08 - 23:08 |