Każdy temat założony w ewidentnie złym dziale będzie usuwany! Proszę czytać opisy działów i regulamin!
Jeśli opisujesz problem z wtyczką - podaj link do downloadu - nie każdy ma tą wtyczkę.
![]() ![]() |
30.6.2007 - 15:29
|
|
|
aktywność: ![]() ![]() Grupa: +Bloger Postów: 48 Nr: 284 |
Otóż, ostatnio Fanatyk na swoim blogu zainstalował wtyczkę pozwalającą komentującym rejestrować się przez OpenID. Rozwiązanie bardzo funkcjonalne, wręcz przełomowe jak na bloga. Postanowiłem zrobić to samo, na razie tylko na localhoście, tak żeby sobie potestować wtyczkę. Mam pewien problem, taki sam z resztą jak nasz Polski Blogger. Otóż strona logowania po aktywacji wtyczki robi się jakaś 'zwariowana'. Wygląda tak: klik!.
I teraz moje pytanie. Jak się z tym uporać. Mam jeszcze jedną sprawę, ale zgodnie z zasadami forum nie będę przeginał i założę na nią nowy temat. Ajaj, bym zapomniał. Link do wtyczki to: http://mesh.dl.sourceforge.net/sourceforge...wpopenid.86.zip Ten post edytował koras 30.6.2007 - 15:31 -------------------- |
|
|
|
01.7.2007 - 12:19
|
|
|
Administrator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Administrator Postów: 1 469 Nr: 1 |
http://willnorris.com/projects/wpopenid - ta nie psuje logowania
-------------------- |
|
|
|
01.7.2007 - 19:52
|
|
|
KOD Fatal error: Maximum execution time of 10 seconds exceeded in /home/k/o/r/koras666/www/wp/wp-content/plugins/wpopenid/Auth/OpenID/BigMath.php on line 250 Nie podoba mi się to. Niby ładnie działa na localhoście, a jak wpakuję na serwer ovh.org to cuś takiego wyskakuje... -------------------- |
|
|
|
01.7.2007 - 21:26
|
|
![]() aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: +Bloger Postów: 100 Nr: 713 |
Koras: masz za słaby serwer
1. Na pewno brakuje wkompilowanej w PHP jakiejś arytmetycznej biblioteki (zobacz w opcje wpopenid w PA). Przekonaj admina aby je dodał. 2. Ustaw większy czas wykonywania skryptów w PHP (patrz np.: funkcja ini_set, albo htaccess? jeżeli admin na to pozwala). (Nie dawaj za dużo, bo możesz rozłożyć serwer 3. W takim razie przekonaj go, aby dołożył mocy Tobie / do serwera (kilka nowych procków 4. Zmień hosting na taki co PHP ma wkompilowane biblioteki z pkt.1 -------------------- |
|
|
|
01.7.2007 - 22:19
|
|
|
Hmmm, chyba powoli nadchodzi czas żebym załatwił sobie porządny hosting tylko kurczę, mi pasuje to konto na OVH bardzo. Miłe, działa szybko i mi wystarczało do tej pory. Poczekamy zobaczymy. Zaraz zobaczę czego brakuje i może admina przebłagam, bo już pare bibliotek doinstalowali na prośby userów.
Fanatyk rzeczywiście ten plugin co podlinkowałeś działa, bo testowałem go przed chwilą. Wyśmienity muszę powiedzieć, ale cóż zrobić EDIT Wygląda na to, że wszystkie biblioteki są, bo sprawdziłem tam w PA i wszystko jest prawidłowe, a nawet więcej niż na localhoście u mnie Dzięki za pomoc chłopaki Ten post edytował koras 01.7.2007 - 22:41 -------------------- |
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 5 12 08 - 00:12 |