IPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

> Uwaga!

Jeśli opisujesz problem z wtyczką - podaj link do downloadu - nie każdy ma tą wtyczkę.

Reply to this topicStart new topic
> problem z wtyczką wpopenid (86 wydanie), strona logowania jest 'zniszczona'
koras
post 30.6.2007 - 15:29
Post #1

aktywność:
**

Grupa: +Bloger

Nr: 284

Otóż, ostatnio Fanatyk na swoim blogu zainstalował wtyczkę pozwalającą komentującym rejestrować się przez OpenID. Rozwiązanie bardzo funkcjonalne, wręcz przełomowe jak na bloga. Postanowiłem zrobić to samo, na razie tylko na localhoście, tak żeby sobie potestować wtyczkę. Mam pewien problem, taki sam z resztą jak nasz Polski Blogger. Otóż strona logowania po aktywacji wtyczki robi się jakaś 'zwariowana'. Wygląda tak: klik!.
I teraz moje pytanie. Jak się z tym uporać.
Mam jeszcze jedną sprawę, ale zgodnie z zasadami forum nie będę przeginał i założę na nią nowy temat.

Ajaj, bym zapomniał. Link do wtyczki to: http://mesh.dl.sourceforge.net/sourceforge...wpopenid.86.zip

Ten post edytował koras 30.6.2007 - 15:31

--------------------
Go to the top of the page

+Quote Post
fanatyk
post 01.7.2007 - 12:19
Post #2

Administrator

Grupa: Administrator

Nr: 1

http://willnorris.com/projects/wpopenid - ta nie psuje logowania krzywy.gif

--------------------
O blogach i blogowaniu, WordPRess, SEO i startupach

Użytkowniku - zamykaj tematy, w których uzyskałeś już pomoc!

+Quote Post
koras
post 01.7.2007 - 19:52
Post #3

aktywność:
**

KOD
Fatal error: Maximum execution time of 10 seconds exceeded in /home/k/o/r/koras666/www/wp/wp-content/plugins/wpopenid/Auth/OpenID/BigMath.php on line 250

Nie podoba mi się to. Niby ładnie działa na localhoście, a jak wpakuję na serwer ovh.org to cuś takiego wyskakuje...

--------------------

+Quote Post
wallace
post 01.7.2007 - 21:26
Post #4

aktywność:

Nr: 713

Koras: masz za słaby serwer wink.gif Kilka możliwości:
1. Na pewno brakuje wkompilowanej w PHP jakiejś arytmetycznej biblioteki (zobacz w opcje wpopenid w PA). Przekonaj admina aby je dodał.
2. Ustaw większy czas wykonywania skryptów w PHP (patrz np.: funkcja ini_set, albo htaccess? jeżeli admin na to pozwala). (Nie dawaj za dużo, bo możesz rozłożyć serwer wink.gif
3. W takim razie przekonaj go, aby dołożył mocy Tobie / do serwera (kilka nowych procków wink.gif
4. Zmień hosting na taki co PHP ma wkompilowane biblioteki z pkt.1

--------------------
Mi estas malbona knabO.o'
Ja o WordPress - Sblamuj spam na blogu!

+Quote Post
koras
post 01.7.2007 - 22:19
Post #5

aktywność:
**

Hmmm, chyba powoli nadchodzi czas żebym załatwił sobie porządny hosting tylko kurczę, mi pasuje to konto na OVH bardzo. Miłe, działa szybko i mi wystarczało do tej pory. Poczekamy zobaczymy. Zaraz zobaczę czego brakuje i może admina przebłagam, bo już pare bibliotek doinstalowali na prośby userów.

Fanatyk rzeczywiście ten plugin co podlinkowałeś działa, bo testowałem go przed chwilą. Wyśmienity muszę powiedzieć, ale cóż zrobićwink.gif

EDIT

Wygląda na to, że wszystkie biblioteki są, bo sprawdziłem tam w PA i wszystko jest prawidłowe, a nawet więcej niż na localhoście u mnie wink.gif Wygląda na to, że brak mocy procesora na to, ale takiej mocy admin mi nie da na pewno:P
Dzięki za pomoc chłopaki wink.gif

Ten post edytował koras 01.7.2007 - 22:41

--------------------

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 2 09 10 - 15:54
WebFan | Forum Komputerowe | Spotkania blogerów