IPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

Zagłosuj na blog roku 2009! Bez SMSów, bez kosztów! Wystarczy podać adres e-mail na tej stroniei potwierdzić kliknięciem w przysłany link.

Zagłosuj na mnie - Bloger 2009 roku - Wiadomosci24

Reply to this topicStart new topic
> problem z subdomenami
Krolik
post 22.7.2007 - 12:09
Post #1

aktywność:
*

Grupa: Bloger

Nr: 2 782

Witam!
Mam zainstalowany na świeżo WPmiu i chyba coś poszło nie tak. Czy przepisywanie URL powinno się utworzyć samo?
po utworzeniu nowego bloga odnośnik do niego powinien wyglądać tak:

nowyblog.mojadomena.pl

niestety przeglądarka pokazuję błąd połączenia z serwerem - domena nie istnieje.

Teraz tak sobie myślę, że to chyba nie chodzi całkiem o mod rewrite, ale coś jeszcze z DNSami.
Plik .htaccess będę mógł obejrzeć dopiero wieczorem, nie mam teraz do niego dostępu. Strona jest budowana na hostingu firmy dmkhosting.

dzięki z góry za pomoc!
--------
edit:
Tak, teraz widzę, że to nie jest problem z rewrite, ponieważ dla przykładowego postu (hello world) przepisywanie url działa znakomicie. Więc to problem DNS - jak to wyszukać jesli wyszukiwarka odrzuca trzy literowe zapytania? smile.gif)

Ten post edytował Krolik 22.7.2007 - 12:17
Go to the top of the page

+Quote Post
kodek11
post 04.9.2007 - 13:29
Post #2

aktywność:
*

Grupa: Bloger

Nr: 2 969

Dodaj w panelu hostingowym subdomenę *.twojadomena.pl i powinno wszystko śmigać, jak to nic nie da poproś o pomoc support firmy hostingowej.

+Quote Post
west28
post 18.10.2007 - 21:38
Post #3

aktywność:

Grupa: Redakcja

Nr: 309

Jednym z wymagań dla wpmu jest posiadanie wildcard. Drugim wymogiem jest ustawienie rekordu DNS np:
*.wpmu.com A 80.80.56.57

--------------------

+Quote Post
Kowalik
post 27.1.2010 - 18:48
Post #4

aktywność:

Grupa: +Bloger

Nr: 5 685

CYTAT(kodek11 @ 04.9.2007 - 13:29) *
Dodaj w panelu hostingowym subdomenę *.twojadomena.pl i powinno wszystko śmigać, jak to nic nie da poproś o pomoc support firmy hostingowej.

Odkopię stary temat. Kiedyś jak stawiałem MU na webd.pl nie było problemu z dodaniem subdomeny /*.adres.pl/ a może ktoś miałby pomysł jak ten problem rozwiązać na dhosting'u? Tu niestety nie chce mi przyjąć takiej subdomeny. Wiem że oni mają świetny 24h support ale chcę do nich napisać w ostateczności.

--------------------

+Quote Post
andhy
post 27.1.2010 - 19:36
Post #5

aktywność:

Grupa: Redaktor Naczelny

Nr: 425

Raczej musisz. Albowiem w tym przypadku należy tak domenę jak i DNS ustawić z wildcardem.

--------------------
Pozdrawiam
Artur M.

moje blogi: THX 1138 | diariusz.net
całkowicie nieoficjalne forum: bbPress

+Quote Post
Kowalik
post 28.1.2010 - 01:33
Post #6

aktywność:

Grupa: +Bloger

Nr: 5 685

Po zapoznaniu się z dokumentacją okazało się że wildcard jest uruchamiany tylko i wyłącznie po wcześniejszym kontakcie w supportem, tak więc problem rozwiązany.

--------------------

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 10 03 10 - 13:27
WebFan | Forum Komputerowe | Spotkania blogerów