( Zaloguj | Zarejestruj )
![]() ![]() |
09.12.2010 - 10:29
|
|
|
aktywność: ![]() Grupa: +Bloger Postów: 27 Nr: 7 377 |
Witam mam taki dosyć specyficzny problem...
otóż tworze kolejną już skórkę do wordpressa i pierwszy raz spotykam się z takim problem i niestety nie wiem jak sobie z nim poradzić. Sprawa wygląda następująco, z reguły najpierw koduję templatkę a dopiero porem przerzucam określone części strony do plików na sidebar, header, itp itd. Gdy w index.php wyciąłem wszystko co odpowiadało za treść znajdującą się w prawej kolumnie i wkleiłem to do sidebar.php, po wywołaniu funkcji get_sidebar() w pliku index.php powiększył mi się margines górny diva znajdującego się w prawej kolomnie. Problem ten występuje tylko w chrome i mozilli, opera i ie tego błędu nie odczytują. Poniżej bardziej ludzko przedstawię mój problem KOD PLIK INDEX.PHP - WERSJA BEZ FUNKCJI SIDEBAR.PHP - PLIK INDEX MA KODOWANIE UTF-8 <?php get_header(); ?> <div id="container"> <div id="lewa">W tym divie zamieszczam wszystko co dotyczy newsów od razu z kodami wywołującymi określone funkcje</div> <div id="prawa">Brak pliku sidebar. W indexie wkleiłem wszystkie divy sidebarowe.</div> <div id="footer"></div> </div> KOD PLIK INDEX.PHP - WERSJA Z PLIKIEM SIDEBAR.PHP (KODOWANIE ANSI) <?php get_header(); ?> <div id="container"> <div id="lewa">W tym divie zamieszczam wszystko co dotyczy newsów od razu z kodami wywołującymi określone funkcje</div> <div id="prawa">Funkcja odpowiedzialna includowanie sidebara (standardowe get_sidebar)</div> <div id="footer"></div> </div> I w drugim przykładzie pojawia się problem, gdy ustawię format pliku sidebar.php z ansi na utf-8 w chrome i mozilli robi mi się mniej więcej 20pikselowy margines górny... Czy ktoś z Was spotkał się już z tego typu problemem? |
|
|
|
09.12.2010 - 13:37
|
|
![]() aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Redakcja Postów: 4 254 Nr: 5 919 |
Podaj adres strony, chyba że wolisz numer do wróżki?
|
|
|
|
![]() ![]() |
| : 24 05 12 - 15:44 |