IPB

( Zaloguj | Zarejestruj )

Reply to this topicStart new topic
> problem z marginesami przy ustawieniach formatu
siomer
post 09.12.2010 - 10:29
Post #1

aktywność:
*

Grupa: +Bloger

Nr: 7 377

Witam mam taki dosyć specyficzny problem...

otóż tworze kolejną już skórkę do wordpressa i pierwszy raz spotykam się z takim problem i niestety nie wiem jak sobie z nim poradzić.
Sprawa wygląda następująco, z reguły najpierw koduję templatkę a dopiero porem przerzucam określone części strony do plików na sidebar, header, itp itd. Gdy w index.php wyciąłem wszystko co odpowiadało za treść znajdującą się w prawej kolumnie i wkleiłem to do sidebar.php, po wywołaniu funkcji get_sidebar() w pliku index.php powiększył mi się margines górny diva znajdującego się w prawej kolomnie. Problem ten występuje tylko w chrome i mozilli, opera i ie tego błędu nie odczytują. Poniżej bardziej ludzko przedstawię mój problem

KOD
PLIK INDEX.PHP - WERSJA BEZ FUNKCJI SIDEBAR.PHP - PLIK INDEX MA KODOWANIE UTF-8

<?php get_header(); ?>

<div id="container">
<div id="lewa">W tym divie zamieszczam wszystko co dotyczy newsów od razu z kodami wywołującymi określone funkcje</div>
<div id="prawa">Brak pliku sidebar. W indexie wkleiłem wszystkie divy sidebarowe.</div>
<div id="footer"></div>
</div>

KOD
PLIK INDEX.PHP - WERSJA Z PLIKIEM SIDEBAR.PHP (KODOWANIE ANSI)

<?php get_header(); ?>

<div id="container">
<div id="lewa">W tym divie zamieszczam wszystko co dotyczy newsów od razu z kodami wywołującymi określone funkcje</div>
<div id="prawa">Funkcja odpowiedzialna includowanie sidebara (standardowe get_sidebar)</div>
<div id="footer"></div>
</div>

I w drugim przykładzie pojawia się problem, gdy ustawię format pliku sidebar.php z ansi na utf-8 w chrome i mozilli robi mi się mniej więcej 20pikselowy margines górny...

Czy ktoś z Was spotkał się już z tego typu problemem?
Go to the top of the page

+Quote Post
amistad18
post 09.12.2010 - 13:37
Post #2

aktywność:

Grupa: Redakcja

Nr: 5 919

Podaj adres strony, chyba że wolisz numer do wróżki?
Go to the top of the page

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

: 24 05 12 - 15:44