( Zaloguj | Zarejestruj )
![]() ![]() |
30.1.2010 - 09:52
|
|
|
Grupa: Bloger Postów: 8 Nr: 7 173 |
Witam,
Mam problem. Kiedy zmieniam w ustawieniach bezpośrednie odnośniki, w polu "własny format" dają : /%postname%/ ( te same ustawienia mam na innym blogu i działa) - wtedy gdy chce odwiedzić jakąkolwiek stronę wywala mi błąd 404. O co chodzi? -------------------- |
|
|
|
30.1.2010 - 12:26
|
|
|
aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: +Bloger Postów: 325 Nr: 5 727 |
Utwórz plik .htaccess i umieść w nim
KOD <IfModule mod_rewrite.c>
RewriteEngine On RewriteBase / RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d RewriteRule . /index.php [L] </IfModule> |
|
|
|
02.4.2010 - 18:30
|
|
|
aktywność: ![]() ![]() ![]() Grupa: +Bloger Postów: 100 Nr: 7 930 |
Utwórz plik .htaccess i umieść w nim KOD <IfModule mod_rewrite.c> RewriteEngine On RewriteBase / RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d RewriteRule . /index.php [L] </IfModule> Podepne sie tu. A czy jest sposob, by pozbyc sie index.php z adresu URL? Przy pliku .htaccess taki jak powyzej i probie usuniecia /index.php/ z formatu własnego odnośnika każde kliknięcie na stronę lub post kończy się wiadomością 'nie znaleziono'. Hosting na linuxpl http://kupa-smiechu.pl -------------------- |
|
|
|
02.4.2010 - 21:19
|
|
![]() aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Redakcja Postów: 4 254 Nr: 5 919 |
Jest opcja, wystarczy samo /%post_name%/ ( pisane z pamięci ), wystarczy odpowiednio .htaccess zmodyfikować. WP wyświetla kod który trzeba samemu dodać, albo najlepiej dać na .htaccess chmody np. 755, czy 644 ( kombinuj jakie ustawienia u Ciebie zadziałają ) i WP sam sobie zmieni co musi.
|
|
|
|
03.4.2010 - 23:40
|
|
|
aktywność: ![]() ![]() ![]() Grupa: +Bloger Postów: 100 Nr: 7 930 |
Jest opcja, wystarczy samo /%post_name%/ ( pisane z pamięci ), wystarczy odpowiednio .htaccess zmodyfikować. WP wyświetla kod który trzeba samemu dodać, albo najlepiej dać na .htaccess chmody np. 755, czy 644 ( kombinuj jakie ustawienia u Ciebie zadziałają ) i WP sam sobie zmieni co musi. CHMOD 755 na pliku .htaccess wystarczyl - dzieki ! -------------------- |
|
|
|
![]() ![]() |
| : 24 05 12 - 15:43 |