IPB

( Zaloguj | Zarejestruj )

Reply to this topicStart new topic
> problem: require_once
seebeek
post 02.6.2011 - 15:00
Post #1

Grupa: Bloger

Nr: 10 056

Witam, mój problem polega na tym iż na jednym serwerze mam kilka domen. Na domenie a zainstalowałem jakiś czas temu Wordpress'a bez żadnych problemów i działał również bez zarzutów. Po jakimś czasie przeniosłem stronę a na inny serwer. Teraz po wielu trudach udało mi się zainstalować wersję 3.1 na domenie b i kokpit działa ok ale przy wejściu na stronę główną pojawia się problem:

Warning: require_once(/home/xxx/domains/domena-a/public_html/wp-load.php) [function.require-once]: failed to open stream: No such file or directory in /home/xxx/domains/domena-a/public_html/wp-blog-header.php on line 12

Fatal error: require_once() [function.require]: Failed opening required '/home/xxx/domains/domena-a/public_html/wp-load.php' (include_path='.:/usr/local/php5/lib/php') in /home/xxx/domains/domena-a/public_html/wp-blog-header.php on line 12

I teraz pytanie czemu na domenie b wyskakują błędy związane z domeną a. Dodam że baza danych oraz pliki z ftp odnośnie domeny a zostały usunięte. Jak sobie z tym poradzić?
Go to the top of the page

+Quote Post
Daggerka
post 02.6.2011 - 22:13
Post #2

aktywność:

Grupa: +Bloger

Nr: 6 862

Oczywiście poprawnie zmieniłeś ustawienia domeny ( http://twoja-domena.pl/wp-admin/options-general.php ) w ustawieniach wordpressa?

--------------------

+Quote Post
seebeek
post 03.6.2011 - 09:01
Post #3

Grupa: Bloger

Nr: 10 056

Tak, w polach: Adres URL WordPressa oraz Adres witryny (URL) widnieje adres domeny b. Może jakieś inne pomysły?

Ten post edytował seebeek 03.6.2011 - 11:36

+Quote Post
amistad18
post 03.6.2011 - 14:45
Post #4

aktywność:

Grupa: Redakcja

Nr: 5 919

Ja mam, podaj faktyczne adresy stron, aby można było samemu to zobaczyć.

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

: 24 05 12 - 15:39