( Zaloguj | Zarejestruj )
![]() ![]() |
08.2.2010 - 15:52
|
|
|
Grupa: Bloger Postów: 3 Nr: 7 806 |
Witam,
Pierwszy raz w życiu zrobiłem instalację WP i nie działa. Robie to już 3-ci dzień i nic nie wychodzi. 1. Pobrałem najnowszą wersję. 2. właściwie skonfigurowałem wp-config.php 3. wysłałem wszystko na serwer, na którym wcześniej założyłem bazę MySQL (nazwa_bazy, user_bazy, hasło_usera i to przepisane do wp-config.php) 4. wpisuję w pasku przegladarki nazwastrony/wp-admin/install.php i wyskakuje strona serwera zawierająca treść o błedzie 404 Baze założyłem na webd.pl, bazę obsługuje php-5.2.12 Nie wiem co robie źle. Pomocy |
|
|
|
08.2.2010 - 21:14
|
|
![]() aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Redakcja Postów: 4 252 Nr: 5 919 |
Spróbuj inaczej - skasuj plik wp-config.php, zostaw tylko tego configa-sample. Po czym odpal po prostu adres.domena/katalog_wp/ ... i wpisz w gotowe pola odpowiednie dane.
|
|
|
|
12.2.2010 - 13:24
|
|
|
zrobiłem tak i nadal to samo się dzieje. Sprawdzilem w kilku przeglądarkach. Próbowałem też otworzyć readme.html i również błąd 404. Hmm, spróbuję jeszcze z administratorem się skontaktować
|
|
|
|
12.2.2010 - 14:00
|
|
|
zrobiłem tak i nadal to samo się dzieje. Sprawdzilem w kilku przeglądarkach. Próbowałem też otworzyć readme.html i również błąd 404. Hmm, spróbuję jeszcze z administratorem się skontaktować EDIT: ok, znalazłem na hoście webd funkcję instalacji wordpress - klikasz "instaluj wordpress" i krok po kroku robisz wszystko wg instrukcji, automatycznie zakłada bazę. Wcześniej tego nie zauważyłem. |
|
|
|
12.2.2010 - 15:06
|
|
![]() aktywność: Grupa: Bloger Postów: 13 Nr: 6 969 |
Tutaj znajdziesz manualną instalację WordPress
W razie problemów możesz zgłosić się do nas poprzez email. |
|
|
|