Każdy temat założony w ewidentnie złym dziale będzie usuwany! Proszę czytać opisy działów i regulamin!
![]() ![]() |
18.6.2008 - 14:13
|
|
|
aktywność: ![]() ![]() Grupa: +Bloger Postów: 21 Nr: 4 230 |
Witam serdecznie,
Czy ktoś mógłby mi objaśnić, jak sprawić by nowe dwa paski na widgety były widoczne w panelu admina danej skórki? Dodałem sobie dwa nowe paski w sidebar.php i oczywiście każdy ma swój styl w pliku css jak i już ustalone rozmieszczenie. Wszystko pięknie tylko każdy pasek wyświetla mi te same widgety a w panelu admina widać tylko jedną kolumnę na widgety. Już próbowałem skopiować funkcję widoku pasków w pliku functions,php i widzę trzy paski jednak na stronie wciąż wyświetlane są widgety z tego pierwszego. Nie umiem podczepić widocznych pasków w adminie do rzeczywistych w pliku sidebar.php. Ktoś może podać przykład gdzie co i jakie id mam wklepać by je podczepić? W pliku css jak i w sidebar.php paski nazywają się kolejno sidebar, sidebar2 i sidebar3. -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- DODANO: Udało mi się to zrobić ale musiałem wyciąć kawałek kodu w functions.php a wolałbym to zostawić, czy ktoś może mi wstawić dobrą wersję? treść oryginalna w functions.php KOD <?php if ( function_exists('register_sidebar') ) register_sidebar(array( 'before_widget' => '<li id="%1$s" class="widget %2$s">', 'after_widget' => '</li>', 'before_title' => '<h2 class="sidebartitle">', 'after_title' => '</h2>', )); ?> Zmieniłam na taki i działa ale wykosiłem połowe kodu KOD <?php if ( function_exists('register_sidebars') ) register_sidebars(3); ?> Da się jakoś dać informację o trzech paskach ale nie wycinając tego kodu ? KOD 'before_widget' => '<li id="%1$s" class="widget %2$s">',
'after_widget' => '</li>', 'before_title' => '<h2 class="sidebartitle">', 'after_title' => '</h2>', Ten post edytował wojtaszek21 18.6.2008 - 14:41 |
|
|
|
18.6.2008 - 16:44
|
|
|
aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Redakcja Postów: 881 Nr: 309 |
oj nie. ale nic straconego daj styl nadrzędny w miejscu wyświetlania pasków i odwołuj się do nich #sidebar1 ul li
#sidebar2 ul li -------------------- |
|
|
|
19.6.2008 - 09:08
|
|
|
aktywność: ![]() ![]() Grupa: +Bloger Postów: 21 Nr: 4 230 |
Wielkie dzięki wszystko działa jak należy
|
|