WordPress

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

Każdy temat założony w ewidentnie złym dziale będzie usuwany! Proszę czytać opisy działów i regulamin!

Reply to this topicStart new topic
> nowe dwa paski na widgety nei widoczne w pnelu Admina
wojtaszek21
post 18.6.2008 - 14:13
Post #1

aktywność:
**

Grupa: +Bloger

Nr: 4 230

Witam serdecznie,
Czy ktoś mógłby mi objaśnić, jak sprawić by nowe dwa paski na widgety były widoczne w panelu admina danej skórki?
Dodałem sobie dwa nowe paski w sidebar.php i oczywiście każdy ma swój styl w pliku css jak i już ustalone rozmieszczenie. Wszystko pięknie tylko każdy pasek wyświetla mi te same widgety a w panelu admina widać tylko jedną kolumnę na widgety. Już próbowałem skopiować funkcję widoku pasków w pliku functions,php i widzę trzy paski jednak na stronie wciąż wyświetlane są widgety z tego pierwszego. Nie umiem podczepić widocznych pasków w adminie do rzeczywistych w pliku sidebar.php. Ktoś może podać przykład gdzie co i jakie id mam wklepać by je podczepić?

W pliku css jak i w sidebar.php paski nazywają się kolejno sidebar, sidebar2 i sidebar3.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
DODANO:

Udało mi się to zrobić ale musiałem wyciąć kawałek kodu w functions.php a wolałbym to zostawić, czy ktoś może mi wstawić dobrą wersję?

treść oryginalna w functions.php
KOD
<?php
if ( function_exists('register_sidebar') )
    register_sidebar(array(
        'before_widget' => '<li id="%1$s" class="widget %2$s">',
        'after_widget' => '</li>',
        'before_title' => '<h2 class="sidebartitle">',
        'after_title' => '</h2>',
    ));
?>

Zmieniłam na taki i działa ale wykosiłem połowe kodu jezyk3.gif da się go zostawić?
KOD
<?php
if ( function_exists('register_sidebars') )
    register_sidebars(3);
?>

Da się jakoś dać informację o trzech paskach ale nie wycinając tego kodu ?
KOD
'before_widget' => '<li id="%1$s" class="widget %2$s">',
        'after_widget' => '</li>',
        'before_title' => '<h2 class="sidebartitle">',
        'after_title' => '</h2>',

Ten post edytował wojtaszek21 18.6.2008 - 14:41
Go to the top of the page

+Quote Post
west28
post 18.6.2008 - 16:44
Post #2

aktywność:

Grupa: Redakcja

Nr: 309

oj nie. ale nic straconego daj styl nadrzędny w miejscu wyświetlania pasków i odwołuj się do nich #sidebar1 ul li
#sidebar2 ul li

--------------------

+Quote Post
wojtaszek21
post 19.6.2008 - 09:08
Post #3

aktywność:
**

Grupa: +Bloger

Nr: 4 230

Wielkie dzięki wszystko działa jak należy smile.gif aż, nie wierze , że nie mając w ogóle wiedzy o cssie a już o konstrukcji wordpressa nic nie mówie, dokonać tego i dodać sobie nowe paski na widgety jeszcze działające i ustawione w odpowiednim miejscu jezyk3.gif pozdrawiam

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 8 09 08 - 05:44
Polski Blogger | Forum Komputerowe | Spotkania blogerów