( Zaloguj | Zarejestruj )
![]() ![]() |
08.1.2007 - 15:44
|
|
|
Grupa: Bloger Postów: 3 Nr: 2 113 |
Witam n Forum,
Już nie raz instalowałem WP na różnych serwerach i nie było z tym problemów. Dzisiaj na nowym serwerze próbuję postawić WP, ale przed uruchomieniem wywala mi coś takiego: "Can?t select database We were able to connect to the database server (which means your username and password is okay) but not able to select the lepidoptera_wrdp1 database. Are you sure it exists? On some systems the name of your database is prefixed with your username, so it would be like username_wordpress. Could that be the problem? If you don't know how to setup a database you should contact your host. If all else fails you may find help at the WordPress Support Forums." Wp instalowałem na serwer z jego składników (tak jak na yoyo np.), tak, że bazy nie musiałem sam instalować, ani hasła... - to się automatycznie tworzy przy instalacji (chyba wiecie o co chodzi). Wynika z tego, że nie może wybrać bazy lepidoptera_wrdp1, ale ona faktycznie istnieje, bo to sprawdziłem. Jakieś propozycje co da się z tym pasztetem zrobić? pozdr, Adam |
|
|
|
08.1.2007 - 19:07
|
|
|
Administrator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Administrator Postów: 1 586 Nr: 1 |
A uprawnienia użytkownika bazy? I pytanie czy w ogóle istnieje użytkownik dla bazy?
-------------------- O blogach i blogowaniu, WordPRess, SEO i startupach
Użytkowniku - zamykaj tematy, w których uzyskałeś już pomoc! |
|
|
|
08.1.2007 - 20:56
|
|
|
|
|
|
|
08.1.2007 - 21:29
|
|
|
Administrator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Administrator Postów: 1 586 Nr: 1 |
Jedyne co mogę polecić to kontakt z hostem.
|
|
|
08.1.2007 - 21:32
|
|
|
Dzięki Fanatyk
|
|
|
|
08.1.2007 - 22:19
|
|
|
nie ma za co (dosłownie niestety).
|
|
|
![]() ![]() |
| : 24 05 12 - 14:22 |