Każdy temat założony w ewidentnie złym dziale będzie usuwany! Proszę czytać opisy działów i regulamin!
![]() ![]() |
04.5.2008 - 19:58
|
|
|
aktywność: ![]() ![]() ![]() Grupa: +Bloger Postów: 79 Nr: 4 032 |
nie wiem czemu ale coś sie pokopało. jak piszesz wpis lub stronę to są dwa edytory: wizualny i html. standardowo jest wizualny i jest zaznaczony wizualny a tak na prawdę jest htmlowski tryb, a jak kliknę na html to nic sie nie dzieje. Dlaczego? proszę o pomoc..
|
|
|
|
15.6.2008 - 16:23
|
|
|
aktywność: ![]() Grupa: Bloger Postów: 6 Nr: 4 226 |
dokładnie mam taki sam problem! przeszukałem całe to forum, ale nic nie pomogło (włączanie / wyłączanie wysiwg, włączanie i wyłączanie wtyczek, sprawdzenie wszystkich chmodów, nawet przeinstalowałem całego wordpressa (tzn, nadpisałem pliki) ). Bardzo byłbym wdzięczny za pomoc!
dołączam printscreena obrazującego problem: są widoczne zakładki na oba tryby, ale nie da się w nie kliknąć (nie ma żadnej reakcji po kliknięciu), ponadto, jak widać, zaznaczony jest tryb wizualny, a znajdujemy się w html. jeszcze raz proszę o radę!
|
|
|
|
18.6.2008 - 13:21
|
|
|
aktywność: ![]() ![]() Grupa: +Bloger Postów: 24 Nr: 3 703 |
Też tak mam, a po napisaniu strony w html`u i następnie po jej edytowaniu Wordpress sam usuwa mi niektóre kawałki kodu i dodaje znaczniki, które nie są mi potrzebne np. <p> </p> itp.
|
|
|
|
18.6.2008 - 15:08
|
|
![]() aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: +Bloger Postów: 394 Nr: 3 158 |
Jak chcesz uniknąć paragrafów to pisz ciągiem, a jak chcesz uniknąć poprawiania błednego kodu to albo pisz poprawny, albo wyłacz automatyczne poprawianie na XHTML w opcjach.
-------------------- Jestem studentem, jeśli pomogłem, Ty pomóż mi:
![]() |
|
|
|
19.6.2008 - 11:15
|
|
|
czyli rozumiem, że nikt nie potrafi rozwiązać problemu z pierwszych dwóch postów?
|
|
|
|
26.6.2008 - 08:11
|
|
|
aktywność: ![]() ![]() Grupa: +Bloger Postów: 22 Nr: 4 230 |
hehe mam to samo, zaraz po instalacji działa ale wystarczy godzina zabawy w panelu i się sypie, potem jak się najedzie na zakładkę np. HTML pokazuje błąd strony na samym dole w rogu przeglądarki. To jet właśnie powód dla którego wracam na WP 2.3, pozdrawiam.
|
|
|
|
26.6.2008 - 08:32
|
|
|
aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Redakcja Postów: 311 Nr: 2 655 |
@dddd jeśli podmieniłeś pliki i błąd cały czas występuje to znaczy że jest to spowodowane bazą danych.
Rada dla Ciebie: zainstaluj w innym katalogu świeżego wordpressa. Stwórz dla niego nową bazę danych i sprawdź ten edytor. Spodziewamy się że ten edytor będzie na świeżej instalacji działał dobrze. Jeśli się upewnisz że tak jest to wtedy tą nową bazę danych podepniesz do swojego wordpressa który teraz źle działa. Później sprawdź czy edytor już działa dobrze. Jeśli będzie dobrze znaczy to że pliki są w porządku i problem był z bazą. Następnym krokiem jest kopiowanie krok po kroku tabel z twojej 'starej' bazy do tej nowej i sprawdzanie za każdym razem która tabela w bazie powoduje wysypanie się edytora. Pamiętaj tylko żeby przy tym kopiowaniu nie kopiować ich 'na pałę' ale zmieniać domeny żeby to w ogóle zadziałało. Jak już znajdziesz tabelę która powoduje błąd to napisz, to wtedy spróbujemy znaleźć trefny rekord i go naprawić powodzenia! -------------------- masz problem z "Warning: Cannot modify header information - headers already sent by" ?? W 99.9% przypadków chodzi o BOM. Więcej --> http://www.wordpress.org.pl/bl%B1d-pod-cza...acji-t4763.html albo http://www.wordpress.org.pl/search/
|
|
|
|
26.6.2008 - 16:23
|
|
|
aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Redakcja Postów: 902 Nr: 309 |
opisywałem to na swoim blogu plus w wersji 2.5.1 naprawiono problem z edyytorem. jeśli zamierzacie wracać na 2.3 to minimu do wersji 2.3.2 - bezpieczeństwo
-------------------- |
|
|
|
30.6.2008 - 23:42
|
|
|
west obadałem Twojego bloga, ale niestety nie znalazłem tam jednoznacznego wyjaśnienia
poza tym, mam najnowszego wordpressa i występuję własnie ten problem mogłbyś tutaj napisać w dwóch słowach jak się tego pozbyć? marcin no własnie ja się trochę boję takich zabaw bo nie ukrywam, że nie jestem biegły w informatyce. moj blog był modyfikowany, są tam jakies poprawki, jakieś nowe rzeczy... teraz tylko tym administruję. Normalnie to bym wywalil wszystko i zgrał na nowo, ale boję się że się w tym za bardzo zagrzebię... rozumiesz, prawda? |
|
|
|
04.7.2008 - 22:26
|
|
|
aktywność: ![]() Grupa: Bloger Postów: 2 Nr: 4 322 |
ja mam wersję 2.5.1 i niestety ten problem nie jest rozwiązany
|
|
|
|
05.7.2008 - 11:59
|
|
|
aktywność: ![]() Grupa: Bloger Postów: 2 Nr: 4 322 |
na anglojezycznym forum wordpress jest sporo rozwiazan tego bledu:
http://wordpress.org/support/topic/164990 http://wordpress.org/support/topic/165449 http://wordpress.org/support/topic/166212 u mnie zadziałało zainstalowanie tej wtyczki: http://www.laptoptips.ca/wpd/wp-content/im...g-tinymce-3.zip wystarczy ja zainstalowac, wlaczyc i juz dziala ...przynajmniej u mnie |
|
|
|
08.7.2008 - 23:00
|
|
|
aktywność: ![]() Grupa: Bloger Postów: 7 Nr: 4 126 |
Ja mam to samo u mnie pomogło przejscie z Opery na FireFoxa
|
|
|
|
17.7.2008 - 11:43
|
|
|
batorowicz
wielkie dzięki za linki!!! problem został rozwiązany, ale sam nie wiem jak to się stało! W linkach znalazłem takie rady do zastosowania, zastosowałem je wszystkie (do zaktualizowanego już wordpressa 2.6) i dopiero podczas nadpisania nowym wp-config.php zadziałało! oto jakie rzeczy zrobiłem: plik /wp-includes/js/tinymce/tiny_mce_config.php zamienić 'compress' => true na compress' => false. usunąć wszystkie pliki stąd (ja żadnych nie miałem tam i tak 0_0 ) /wp-content/uploads/js_cache/ ponadto, w wp-config sprawdzić, czy w WPLANG jest uzupełniony nawias (nie może być samego '') czyścimy cookizy w przeglądarce i powinno działać |
|
|
|
17.7.2008 - 12:32
|
|
|
aktywność: ![]() ![]() ![]() Grupa: +Bloger Postów: 79 Nr: 4 032 |
nie działa
|
|
|
|
24.7.2008 - 11:19
|
|
|
aktywność: ![]() ![]() Grupa: +Bloger Postów: 22 Nr: 4 230 |
Ja za to znalazłem sposób na to by edytor działał na chwilę choć nie wiem z jakiej paki tak jest
Wchodzisz w Wygląd > wybierasz default style > wchodzisz w publikuj i czekasz aż pokaże się edytor wizualny jak się pokaże to z powrotem do Wygląd > i dajesz na swój styl, po czym lecisz do Publikuj i włalaaaa edytor działa no ale zawsze to jakieś rozwiązanie. Dodam, że będzie działał nawet po zapisaniu publikacji i lataniu po panelu ale do momentu aż albo odświeżysz stronę albo wyłączysz kompa Ja na razie sobie radzę w ten sposób. Dopóki tego nie dopracują. |
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 2 12 08 - 09:58 |