IPB

( Zaloguj | Zarejestruj )

Reply to this topicStart new topic
> menu w sidbarze nie zwija mi sie
andy123
post 06.12.2011 - 11:42
Post #1

aktywność:

Grupa: +Bloger

Nr: 10 802

http://pomiar-temperatury.dbmw.info/kontakt.php bedac w podstronie kontakt mam rozwinieta np podstrone produkty a chcialbym aby byla zwineta i nie wiem jak to zrobic...
Go to the top of the page

+Quote Post
kejsi
post 06.12.2011 - 19:31
Post #2

aktywność:

Nr: 3 286

Korzystasz z Custom Menu? Zajrzyj na tę stronę i sprawdź, czy nie da się w Twoim przypadku skorzystać z dobrodziejstw prezentowanej tam wtyczki.

+Quote Post
andy123
post 08.12.2011 - 11:22
Post #3

aktywność:

(kejsi @ 06.12.2011 - 19:31) *
Korzystasz z Custom Menu? Zajrzyj na tę stronę i sprawdź, czy nie da się w Twoim przypadku skorzystać z dobrodziejstw prezentowanej tam wtyczki.

tzn tak ta wtyczka niestety mi nie pomogła, co do custom menu zastosowałem go i jest fajnie ulozone ale nadal jak jestem w kontakce rozwiniete sa inne podstrony ten wpis <?php wp_nav_menu(array('menu' => 'custom_menu')); ?> dałem w sidbarze, ponieważ tam mam menu ustawione moze nalezy cos dopisac aby nie rozwijaly sie niechciane podstrony od nie dawna dzialam w wordpress i nie za bardzo wiem co nalezy zrobic

+Quote Post
kejsi
post 08.12.2011 - 21:23
Post #4

aktywność:

(andy123 @ 08.12.2011 - 11:22) *
tzn tak ta wtyczka niestety mi nie pomogła...

Albo ja nie wiem o co chodzi Tobie, albo Ty nie wiesz o co mi chodzi...
Na tej stronie jest użyta wtyczka, o której mówię i zasada jest taka, że jak się jest na stronie nadrzędnej dla jakiejś grupy podstron, to wtedy te podstrony są rozwinięte. Na innych stronach ta gałąź jest zwinięta. Odniosłem wrażenie, że o taki efekt Ci chodzi, czy się mylę?

+Quote Post
andy123
post 09.12.2011 - 11:41
Post #5

aktywność:

(kejsi @ 08.12.2011 - 21:23) *
(andy123 @ 08.12.2011 - 11:22) *
tzn tak ta wtyczka niestety mi nie pomogła...

Albo ja nie wiem o co chodzi Tobie, albo Ty nie wiesz o co mi chodzi...
Na tej stronie jest użyta wtyczka, o której mówię i zasada jest taka, że jak się jest na stronie nadrzędnej dla jakiejś grupy podstron, to wtedy te podstrony są rozwinięte. Na innych stronach ta gałąź jest zwinięta. Odniosłem wrażenie, że o taki efekt Ci chodzi, czy się mylę?

Dziękuję, tak, zgadza sie dokladnie o to, tylko tak wstawilem ten plugin http://pomiar-temperatury.dbmw.info/kontakt.php i jak naciskam na nim kontakt to podstrony z innych stron nadal sa rozwiniete w tym sidbarze i wlasnie nie wiem czemu tak sie dzieje

Ten post edytował andy123 09.12.2011 - 11:44

+Quote Post
kejsi
post 09.12.2011 - 12:14
Post #6

aktywność:

Myślę, że problem leży w wyborze odpowiednich ustawień widgeta (notabene podstrony są rozwinięte nie tylko na stronie Kontakt). Wejdź do opcji widgeta i przyjrzyj się za co odpowiadają poszczególne opcje. Między innymi jedna z nich powoduje, że podstrony są rozwinięte tylko wtedy, kiedy aktywną stroną jest jedna z nich lub strona nadrzędna.
Poza tym masz jeszcze trochę bałaganu w strukturze serwisu - część stron jest z końcówką php, część bez, niektóre z nich wyświetlają się bez nagłówka, są różne sidebary na stronach... trochę trudno się połapać, czy jest się na stronie, podstronie, czy np. w archiwum kategorii.

Ten post edytował kejsi 09.12.2011 - 12:15

+Quote Post
andy123
post 09.12.2011 - 12:39
Post #7

aktywność:

(kejsi @ 09.12.2011 - 12:14) *
Myślę, że problem leży w wyborze odpowiednich ustawień widgeta (notabene podstrony są rozwinięte nie tylko na stronie Kontakt). Wejdź do opcji widgeta i przyjrzyj się za co odpowiadają poszczególne opcje. Między innymi jedna z nich powoduje, że podstrony są rozwinięte tylko wtedy, kiedy aktywną stroną jest jedna z nich lub strona nadrzędna.
Poza tym masz jeszcze trochę bałaganu w strukturze serwisu - część stron jest z końcówką php, część bez, niektóre z nich wyświetlają się bez nagłówka, są różne sidebary na stronach... trochę trudno się połapać, czy jest się na stronie, podstronie, czy np. w archiwum kategorii.

Dziękuje, sprawdze widgeta, po raz 1 stawiam na wordpressie dlatego mam wiecej pracy, co do podstron innych to specjalnie je ukrylem, narazie chcialbym podstrone na kontakcie wlasnie zrobic, jak ona wyjdzie to bedzie fajnie

jesli mozna i nie zawracam glowy to mailbym jedno zapytanie

chcialem w footerze ustawic menu takie jak na gorze ale oczywiscie mniejsze czyli glowna itd zrobilem w stopce <ul class="navmenu"> <?php wp_list_pages( 'title_li=' ); ?> </ul> ale bierze mi strony, a problem w tym

ze podstrony mam zrobione w wpisach, bo dzieki temu moglem nadac koncowke .php (do stron meczylem sie ale nie dalem rady) a w tym co wyzej napisalem bierze strony i nie wiem szczerze mowiac jak zrobic aby ten podstrony z gornego menu kierujace do wpisow zrobic w stopce i pozniej moc z pozycji panelu modyfikowac

przepraszam za klopot ale od niedawna ucze sie wordpressa i dlatego szczegolnie jest mi ciezko pozdrawiam serdecznie

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

: 24 05 12 - 08:51