( Zaloguj | Zarejestruj )
Jeśli opisujesz problem ze skórką - podaj link do downloadu - nie każdy ma tą skórkę co Ty ;)
![]() ![]() |
03.5.2007 - 19:10
|
|
|
Grupa: Bloger Postów: 2 Nr: 2 495 |
Hej
Szukam po googlu ale zaraz dostanę białej gorączki. Przerabiam troche Hemingwaya i chciałem na "sidebarze" dodać linka do linków i nie bardzo wiem jak to zrobić. W katalogu \wp-content\themes\ jest plik links.php więc pewnie to jest stronka wyświetlająca linki. Tylko nie potrafie do niej zrobić linka w html-u. |
|
|
|
03.5.2007 - 19:50
|
|
|
aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Redakcja Postów: 875 Nr: 309 |
KOD <a href="/wp-content/themes/hemingway/links.php">linki</a>
-------------------- |
|
|
|
03.5.2007 - 21:58
|
|
|
Grupa: Bloger Postów: 2 Nr: 2 495 |
|
|
|
|
04.5.2007 - 09:31
|
|
|
aktywność: ![]() Grupa: +Bloger Postów: 46 Nr: 1 320 |
Ja bym to zrobił tak:
Sądze że ten plik links.php to szablon strony a więc: Utwórz nową stronę wg szablonu Linki, w moim przykładzie bedzie sie nazywala STRONY-ODWIEDZANE a w sidebarze, w miejscu gdzie chcesz to miec daj coś takiego: KOD <a href="link-do-strony-STRONY-ODWIEDZANE">linki</a> Chyba ze nie zrozumiałem o czym piszesz |
|
|
|
04.5.2007 - 10:18
|
|
|
aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Redakcja Postów: 875 Nr: 309 |
Typowy układ takiej strony:
KOD <?php /* Template Name: Links */ ?> <?php get_header(); ?> //pobiera nagłówek bloga <div id="content" class="widecolumn"> <h2>Links:</h2> <ul> <?php get_links_list(); ?> // listuje linki </ul> </div> <?php get_footer(); ?> //pobiera stopkę 1) funkcje ładują się poprzez header 2) links.php jest "specjalnym" typem pliku rozpoznawanym przez wp podobie jak post.php page.php i search.php 3) wytłumaczenie jak to działa na moim blogu w artykule word press od podstaw lub oficjalnej dokumentacji. -------------------- |
|
|
|
![]() ![]() |
| : 24 05 12 - 08:21 |