( Zaloguj | Zarejestruj )
![]() ![]() |
13.8.2010 - 17:12
|
|
|
Grupa: Bloger Postów: 3 Nr: 8 696 |
Witam wszystkich,
szukalem troche, ale nie moge znalezc dokladnej odpowiedzi na moje pytanie wiec prosze Was o pomoc mam dzialajacy serwis na joomli pod adresem mojadomena.pl przeprowadzilem migracje na testowym WP uporzadkowalem artykuly i teraz chcailbym pod adresem mojadomena.pl zainstalowac WP i zaimportowac wszystko od poczatku i tu pojawia sie problem po 1. nie dam rady zaktualizowac calej zawartosci w powiedzmy 24h a chcialbym zeby czytelnicy (jest to serwis informacyjny) nie natykali sie na jakies prace i krzaki czy mozna lub jest taka wtyczka zrobic tak zeby pod adresem mojadomena.pl zainstalowac Wp i na czas prac przekierowac na jakis inny katalog w ktororym byl by WP tymczasowy z bierzacymi informacjami?? a moze macie inne rozwiazanie z gory dziekuje za pomoc Ten post edytował bigusinspiracje 13.8.2010 - 17:12 |
|
|
|
13.8.2010 - 18:19
|
|
![]() aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Redakcja Postów: 4 252 Nr: 5 919 |
Hmm, a czemu nie postawisz gdzieś obok w katalogu WP, z wszystkimi już informacjami, i jak już będzie gotowy, to w nocy zmienisz albo w ustawieniach domeny katalog, albo zmienisz nazwy katalogów z WP i Joomlą ( podmienisz ). Trudne to nie jest, tylko na sam koniec będziesz musiał zmienić w ustawieniach adres strony i bloga na taki, jaki będzie miał być jak już będzie wszystko działać.
|
|
|
|
13.8.2010 - 21:53
|
|
|
Hmm, a czemu nie postawisz gdzieś obok w katalogu WP, z wszystkimi już informacjami, i jak już będzie gotowy, to w nocy zmienisz albo w ustawieniach domeny katalog, albo zmienisz nazwy katalogów z WP i Joomlą ( podmienisz ). Trudne to nie jest, tylko na sam koniec będziesz musiał zmienić w ustawieniach adres strony i bloga na taki, jaki będzie miał być jak już będzie wszystko działać. no wlasnie takiego rozwiazania szukam tylko mam hosting na home.pl i obawiam sie czy nie wsytapi problem pt ze odnosnik bezposredni bedzie wygladal tak: mojadomena.home.pl (bo taka jak nazwa domeny mam u nich usluge) |
|
|
|
13.8.2010 - 22:17
|
|
![]() aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Redakcja Postów: 4 252 Nr: 5 919 |
Oni Ci dają taką domenę, skierowaną na główny katalog ... korzystasz z niej, albo nie. Masz ją w gratisie, bo ich to nic nie kosztuje, to w końcu tylko subdomena, a niektórzy klienci z tego korzystają, bo im odchodzi dodatkowe 20 czy 40zł rocznie na domenę ( aczkolwiek to głupota, jak kogoś stać aby się stołować badziewiem w home.pl, to i na domenę go stać ). Tak więc, jeżeli masz swoją wykupioną domenę, to nie wiem czym się przejmujesz, po prostu zarządzasz tą domeną.
I jeszcze inna sytuacja. Jak byś miał np. stronę na WP w głównym katalogu serwera, i subdomeną np. amistad18.home.pl byś się mógł dostać na stronę, ale strona by stała tak naprawdę na domenie amistad18.net ( i w ustawieniach bloga była by taka domena wpisana ), to przeglądając stronę spod subdomeny amistad18.home.pl, wszystkie linki na stornie, będą kierowały na poprawną domenę - amistad18.net. Czyli reasumując, jak już ktoś dorwie linka z subdomeny home.pl, to i tak obejrzy sobie z niego tylko stronę główną, po wejściu głębiej, zostanie już poprawnie przekierowany przez WP. |
|
|
|
13.8.2010 - 22:22
|
|
|
przetestowalem Twoje rozwiazanie i wszystko hula tylko jest problem z bezposrednimi odnosnikami do obrazkow gdyz wystepuja w formacie:mojadomena.home.pl/test/.....wakacje.jpg czy mozna to potem jakos podmienic na mojadomena.pl/wpcontent....wakacje.jpg?
i jeszcze pytanko odnoscie wbudowanej galerii do WP 3 czy jest jakas wtyczka aby wyswietlac zdjecia na przyciemnionym ekrenie z mozliwoscia przgladania koejnego i nastepnego a nie zeby otwieraly sie w nowym oknie? wiem ze jest nextgen gallery ale chcialbym maksymalnie uproscic sposob dodawania wpisow z galeria |
|
|
|
14.8.2010 - 01:33
|
|
Odnośnie zdjęć, to gdzie dokładnie one mają takie odnośniki? Zdjęcia na stronie, w sensie jakieś tła, logo itd - budujące stronę, czy zdjęcia we wpisach, dodawane ręcznie?
Odnośnie galerii - lightbox. Wygoogluj sobie ... |
|
|
|
![]() ![]() |
| : 9 02 12 - 15:07 |