WordPress

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

Każdy temat założony w ewidentnie złym dziale będzie usuwany! Proszę czytać opisy działów i regulamin!

> UWAGA!

To nie jest dział do dyskusij o problemach związanych z wyglądaem, wyświetlaniem się lub nie pewnych elementów itp. do tego służy dział "wygląd".
Tu poruszamy tylko kwestie konfiguracji i ustawień.

Reply to this topicStart new topic
> jak wyłączyć pingowanie i inne pierdoły
Taifun
post 07.8.2007 - 14:25
Post #1

aktywność:
**

Grupa: +Bloger

Nr: 2 837

Witam.
Nie chcę aby autorzy linkowanych u mnie blogów byli powiadamiani o tym, że do nich linkuję ale przychodzącę chce otrzymywać.
Jak to zrobić ?
Go to the top of the page

+Quote Post
Kasia79
post 07.8.2007 - 21:52
Post #2

aktywność:

Grupa: Redakcja

Nr: 2 641

Panel administracyjny -> opcje -> dyskusja (czy jak to tam jest przetłumaczone na polski wink.gif ). Zaznacz/odznacz interesujące Cię opcje.

Pozdrawiam,

Kasia

PS. Tak sobie myślę, że uzywanie słowa 'pierdoły' w tytule postu nie świadczy najlepiej o kulturze autora. Mogłeś napisać 'drobiazgi'... a nawet 'bzdety' brzmiały by lepiej biggrin.gif

--------------------
Curiosity killed the cat, but satisfaction brought her back.

+Quote Post
Taifun
post 08.8.2007 - 23:50
Post #3

aktywność:
**

Kasiu przepraszam za te pierdoły jezyk3.gif
Nie do końca mi chodziło o to co pisałaś. Wordpress łączy się z innymi blogami i jeśli mam link w jakimś wpisie do bloga kolegi to ten kolega jak wejdzie do Panelu Admin /wp-admin/ to ma tam spis linki przychodzące i chciałbym, żeby tego nie widział i wordpress nie wysyłał takiej informacji. Wyłączyłem te drobiazgi pingack i trackback te dwa czy jak to tam sie nazywa i dalej to jest. Z góry dziękuje i pozdrawiam Cię Kasiu smile.gif

+Quote Post
Kasia79
post 09.8.2007 - 10:53
Post #4

aktywność:

Grupa: Redakcja

Nr: 2 641

Cześć,

No więc sprawa wyglada cięzko wink.gif.
Jeśli napiszesz posta o blogu kolegi i w tym poście umieścisz link do jego blogu -> on to zobaczy w panelu administracyjnym. Chyba, że on także wyłączy opcję pingback biggrin.gif .

Rozwiązanie?
1. Nie umieszczaj w swoich postach linków do blogów, które komentujesz.
2. Albo napisz "na blogu kolegi X (tytul-jego-strony.com ) -> wtedy nie wyswietli sie to jako URl i kolega X nie zostanie o tym powiadomiony, a jednocześnie pokazesz swoim czytelnikom, gdzie moga szukac blogu kolegi X biggrin.gif.
3. Pewnie jest jeszcze jakies inne sprytne rozwiązanie, ale chwilowo nie przychodzi mi do głowy.

Pozdrawiam,

Kasia

--------------------
Curiosity killed the cat, but satisfaction brought her back.

+Quote Post
Taifun
post 09.8.2007 - 13:04
Post #5

aktywność:
**

a może jakiś plik usunąć jezyk3.gif Będzie wywalać błędy ale nie będzie info w panelu dry.gif

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 3 12 08 - 03:51
WebFan | Forum Komputerowe | Spotkania blogerów