( Zaloguj | Zarejestruj )
![]() ![]() |
09.7.2010 - 15:43
|
|
|
aktywność: Grupa: +Bloger Postów: 23 Nr: 8 504 |
Witam,
Mam następujący problem...zainstalowałem sobie kilka wtyczek i przy prawie każdej mam link do autora, to samo się tyczy linków mojego motywu. Generalnie staje się to problemem bo wordpress jeszcze dobrze nie działa, a już wygląda jak choinka ( wszędzie do wszystkich mam linki )... bardzo jest to denerwujące, więc proszę o pomoc! Domyślam się że muszę wyedytować te widgety z poziomu .php ale czy ktoś może mnie chociaż naprowadzić w jakich działach tego szukać??? nie jestem programistą, ale poradzę sobie z usunięciem linków...jeśli będę tylko wiedział gdzie ich w kodzie szukać dziękuje i pozdrawiam... |
|
|
|
10.7.2010 - 02:26
|
|
![]() aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Redakcja Postów: 4 254 Nr: 5 919 |
Musisz się wczytać w licencję danej wtyczki albo szablonu, najczęściej jeżeli już ktoś taką adnotację dodaje - to usunąć jej nie można, jest to taka niby 'cena' za korzystanie z cudzej pracy. W razie wątpliwości możesz pisać do autora czy zezwala na usuwanie linków/adnotacji o wtyczce/autorze, albo jakim kosztem odsprzedał by Ci prawa do użytkowania jego dzieła bez niepotrzebnych Ci dodatków. Innym rozwiązaniem jest stworzenie swojego własnego szablonu czy wtyczki - ale jeżeli się na tym nie znasz, to raczej trzeba by to komuś zlecić.
|
|
|
|
![]() ![]() |
| : 24 05 12 - 01:55 |