IPB

( Zaloguj | Zarejestruj )

Reply to this topicStart new topic
> ja usunąć linki do autora, ja usunąć linki do autora
proveve
post 09.7.2010 - 15:43
Post #1

aktywność:

Grupa: +Bloger

Nr: 8 504

Witam,

Mam następujący problem...zainstalowałem sobie kilka wtyczek i przy prawie każdej mam link do autora, to samo się tyczy linków mojego motywu. Generalnie staje się to problemem bo wordpress jeszcze dobrze nie działa, a już wygląda jak choinka ( wszędzie do wszystkich mam linki )... bardzo jest to denerwujące, więc proszę o pomoc! smile.gif

Domyślam się że muszę wyedytować te widgety z poziomu .php ale czy ktoś może mnie chociaż naprowadzić w jakich działach tego szukać???
nie jestem programistą, ale poradzę sobie z usunięciem linków...jeśli będę tylko wiedział gdzie ich w kodzie szukać smile.gif)

dziękuje i pozdrawiam...
Go to the top of the page

+Quote Post
amistad18
post 10.7.2010 - 02:26
Post #2

aktywność:

Grupa: Redakcja

Nr: 5 919

Musisz się wczytać w licencję danej wtyczki albo szablonu, najczęściej jeżeli już ktoś taką adnotację dodaje - to usunąć jej nie można, jest to taka niby 'cena' za korzystanie z cudzej pracy. W razie wątpliwości możesz pisać do autora czy zezwala na usuwanie linków/adnotacji o wtyczce/autorze, albo jakim kosztem odsprzedał by Ci prawa do użytkowania jego dzieła bez niepotrzebnych Ci dodatków. Innym rozwiązaniem jest stworzenie swojego własnego szablonu czy wtyczki - ale jeżeli się na tym nie znasz, to raczej trzeba by to komuś zlecić.
Go to the top of the page

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

: 24 05 12 - 01:55