Każdy temat założony w ewidentnie złym dziale będzie usuwany! Proszę czytać opisy działów i regulamin!
![]() ![]() |
25.5.2007 - 16:42
|
|
|
aktywność: ![]() ![]() Grupa: +Bloger Postów: 24 Nr: 2 311 |
Witam,
czytałem trochę na forum o integracji WP z forum... i nic za bardzo się nie dowiedziałem. Prowadzę stronę(bloga) opartą o WP i chciał bym postawić forum. Myślałem o PunBB (sądzę, że na początek jest to dobry wybór, znam się dobrze na IBP ale niestety nie stać mnie na kupno licencji). Gdy zainstaluje już forum... co mam zrobić dalej? Na czym ma polegać ta integracja? Pozdrawiam |
|
|
|
26.5.2007 - 08:24
|
|
|
aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Redakcja Postów: 876 Nr: 309 |
poczytaj i wybierz co lubisz
wp-forum - obsługuje skiny i bbcode. Minus za brak plików językowych. "XD-forum" - podobny w funkcjonalności do phpBB RS-Discuss - polska wersja językowa, obsługa widgets, wątki rss i rozbudowana administracja, współpraca z wersją 2.1.2. -------------------- |
|
|
|
26.5.2007 - 10:02
|
|
![]() aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Redakcja Postów: 287 Nr: 425 |
Osobiście polecam bbpress'a.
1. Adres mojej strony: http://ati.smutek.pl/blog 2. Adres forum: http://ati.smutek.pl/forum (zainstalowałem na potrzeby tłumaczenia) 3. Plik ze spolszczeniem do bbpress'a powinien być gotowy w ciągu tygodnia. -------------------- |
|
|
|
26.5.2007 - 16:49
|
|
|
Administrator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Administrator Postów: 1 467 Nr: 1 |
BBpress jest bardzo proste i łatwo się integruje. Jeśli nie potrzebujesz miliona dodatków to zainstaluj sobie BBpress i zobacz czy Ci wystarczy. IMO jako takie podstawowe forum sprawdza się świetnie. Dobre jest też punBB
-------------------- |
|
|
|
26.5.2007 - 17:06
|
|
|
aktywność: ![]() ![]() Grupa: +Bloger Postów: 24 Nr: 2 311 |
Właśnie testuje punBB.... i w sumie może być
|
|
|
|
05.8.2007 - 16:24
|
|
![]() aktywność: ![]() Grupa: Bloger Postów: 11 Nr: 1 573 |
|
|
|
|
23.2.2008 - 22:45
|
|
|
aktywność: ![]() ![]() Grupa: +Bloger Postów: 22 Nr: 3 118 |
Co zrobić aby zintegrować bbpress z blogiem - aby forum wyświetlało się na jakiejś podstronie bloga a nie jako oddzielny serwis z innym wyglądem?
Może inne forum ma takie cechy? Chciałbym aby użytkownicy bloga a uzytkownicy bbpress nie byli tożsami/zintegrowani. Chodzi mi tylko o to aby forum wyświetlało się jako podstrona. |
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 29 08 08 - 19:31 |