Każdy temat założony w ewidentnie złym dziale będzie usuwany! Proszę czytać opisy działów i regulamin!
![]() ![]() |
20.2.2008 - 11:56
|
|
|
aktywność: ![]() Grupa: Bloger Postów: 2 Nr: 3 770 |
Witam,
moja pierwsza instalacja WP zaczęła kulec prawie na początku. Po wyedytowaniu pliku wp-config.php i wrzuceniu wszystkiego na serwer zabrałem się do instalacji. Po uruchomieniu install.php otrzymuję taki komunikat Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/neonet/public_html/wp-config.php:1) in /home/neonet/public_html/wp-admin/install.php on line 16 Pogooglałem trochę i w angielskojęzycznym supporcie znalazłem informacje, że może to wynikać z pustych linii na początku/końcu pliku ale takich nie mam. Instalowany wersja - WP 2.3 PL Hosting -freens.pl Wygląd pliku wp-config.php : CODE <?php // ** MySQL settings ** // define('DB_NAME', 'nazwabazy); // nazwa bazy danych define('DB_USER', 'moj_login'); // nazwa uzytkownika MySQL define('DB_PASSWORD', 'moje_haslo'); // ...i haslo define('DB_HOST', 'localhost'); // host, na którym jest zainstalowana baza danych, na 99% nie musisz tego zmieniac define('DB_CHARSET', 'utf8'); define('DB_COLLATE', ''); // Mozesz miec kilka instalacji w jednej bazie danych, jesli w kazdej instalacji podasz inny prefix $table_prefix = 'wp_'; // Only numbers, letters, and underscores please! // Twój WordPress jest standartowo nastawiony na jezyk polski! define ('WPLANG', 'pl'); /* To juz wszystko. Zacznij blogowac! */ define('ABSPATH', dirname(__FILE__).'/'); require_once(ABSPATH.'wp-settings.php'); ?> Będę wdzięczny za wszelką pomoc i sugestie w rozwiązaniu problemu -------------------- |
|
|
|
20.2.2008 - 16:22
|
|
|
aktywność: ![]() ![]() Grupa: +Bloger Postów: 32 Nr: 2 756 |
Hm, nie spotkałem się z takim błędem jeszcze, jednak może spróbuj zainstalować to normalnie, tzn bez wcześniejszej edycji wp-config? W czasie instalacji stworzy się on sam
-------------------- |
|
|
|
22.2.2008 - 08:52
|
|
|
aktywność: ![]() Grupa: Bloger Postów: 2 Nr: 3 770 |
Dzięki za pomoc. Plik utworzony podczas instalacji nie robi już takich problemów.
-------------------- |
|
|
|
22.2.2008 - 15:42
|
|
|
aktywność: ![]() ![]() Grupa: +Bloger Postów: 32 Nr: 2 756 |
Przy okazji, zgubiłeś ' po nazwabazy
define('DB_NAME', 'nazwabazy'); // nazwa bazy danych Może to dlatego -------------------- |
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 3 12 08 - 03:51 |