WordPress

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

Każdy temat założony w ewidentnie złym dziale będzie usuwany! Proszę czytać opisy działów i regulamin!

Reply to this topicStart new topic
> instalacja i plugin directory
himalman
post 04.2.2008 - 15:14
Post #1

aktywność:
*

Grupa: Bloger

Nr: 3 695

czy mogę sobie zainstalować wordpress 2.3.2 ?? ma już bloga na , a założyłem go tak 1. zarejestrowałem sie na [url="http://wordpress.com/"]http://wordpress.com/ 2. kliknąłem na załóż bloga i.. 3. kolejno robiłem to co w instrukcji zakładania bloga ; niestety nie wiem jaką mam wersje /?/ i co robić dalej /?/ ; najbardziej zastanawia mnie, że nie mam obsługi wtyczek acc.gif nie mogę znaleźć nic takiego jak "plugins directory for wordpress" ; jak juz znajdę interesującą mnie wtyczkę to jak ja wgrać ???? bede wdzięczny za pomoc i wszelkie rady...

Ten post edytował himalman 09.2.2008 - 03:35
Go to the top of the page

+Quote Post
Kasia79
post 04.2.2008 - 23:38
Post #2

aktywność:

Grupa: Redakcja

Nr: 2 641

Wordpress.com ma pewne ograniczenia; nie masz dostępu do plików instalcyjnych, wiec nie mozesz sobie zainstalowac zadnej wtyczki, ani 'bawic' sie z funkcjonalnoscią swojej strony. Istnieje możliwośc wykupienia dostępu do pliku style.css, co pozwala na zmianę wyglądu strony. I to by było na tyle wink.gif

Kasia

PS. Nie przegiąłeś trochę z ilością opublikowanych postów o tej samej tresci?

--------------------
Curiosity killed the cat, but satisfaction brought her back.

+Quote Post
himalman
post 05.2.2008 - 12:55
Post #3

aktywność:
*

po 1sze to dzięki za wyjaśnienia .. choć jeśli można by prosić to wolał bym bardziej konkretnie tj w punktach / co mam robić ? / np 1 . wykupić opcje / gdzie jak ? / 2. .... itd

po 2 gie ilość postów w tym temacie to nie ma chęć do przeginania a jedynie wielokrotne próby zaradzenia na problem , chętnie jadał bym jedno pytanie na jednym poscie gdyby był taki system konsultacji , a jest tak ze nie ma polskiego moderator wordpress ani też pomocy online... /nawet tej płatnej.. a moim zdaniem byliby chetni , bo jest wielu takich jak ja co nie znają sie na kodach ... itp a na innych rzeczach - górach , samochodach ,gotowaniu... i może znalazłaby sie pomoc tych bardziej oświeconych w bloggowaniu dla tych laików../

po 3 cie czy instalacja wordpress 2.3.2 coś mi pomoże , kupiłem książke o wordpress , ale tam jest tylko "droga" od pobrania wersji wordpres i potem instalacja.. a nie ma nic jak "unowocześniać" lub zmieniac swa strone..

po 4 te jak sie dowiedzieć jaką mam wersje wordpress'a ??

- pozdrawiam

Ten post edytował Kasia79 05.2.2008 - 19:33
Powód edycji: nie cytujemy w calosci postow!

+Quote Post
Kasia79
post 05.2.2008 - 19:32
Post #4

aktywność:

po pierwsze: A co chcesz osiagnac? Sprecyzuj prosze bo nie mam ochoty zgadywac..

po drugie: chyba pomyliles fora; zasadniczo to forum jest przeznaczone dla ludzi, ktorzy maja WordPressa postawionego poza wordpress.com (wlasna strona, wykupiony lub darmowy serwer, wlasnorecznie instalowane WP); z propozycja platnej pomocy online zglos sie do admina wordpress.com smile.gif

po trzecie: pomoze w czym?????? sprecyzuj prosze...

po czwarte: na dole panelu administracyjnego

dodatkowo:
- jeden temat = jeden problem
- nie cytujemy w calosci poprzednich wpisow
- na tym forum piszemy jednego posta i wrzucamy go do odpowiedniego dzialu (nigdy ten sam post w kilku roznych, nie powiazanych dzialach)

Kasia

--------------------

+Quote Post
himalman
post 06.2.2008 - 21:05
Post #5

aktywność:
*

zaczne od małego wyjaśnienia ... bardzo mało znam sie na tym całym blogowaniu i kodach... słyszałem ze wordpress fajny to sie tam zarejestrowałem .. dzis wiem ze być moze nałeżało inaczej / to tez efekt czytania ksiażki o WP/
a co chce osiągnać ??
- chciałbym mieć lepsza strone niż teraz np majac pluginy... i translator na inne języki
1. na moje rozeznanie to moge to zrobic albo od nowa instalujac wordpress 2.3.2 na "swoim" serwisie w wykupionej domenie /ale co z dotychczasowymi postami - mam nadzieje ze da sie je przenieś /...
2. albo "unowocześnić" kod strony co ją teraz mam ... być może można kupić opcje własnych zmian na okres pół roku i w te pół roku zmienić strone na nowy wygład a ten nowy kod zapisać na stałe na miejsce obecnego kodu strony
3. tak do końca to nie wiem co ma byc na 100% .. no może na 85% bo mam za mało wiedzy w tym jak może wyglądać i funkcjonować strona
.. na pewno bym chciał by były tam 3 kolumny... i serwisy te co mam a ponadto pluginy / możliwość dodawania ich ale bez przesady.. może 2 lub 3 pluginy/ translator google
4. by w czołówce była "przewijanka" zdjęć górskich jak na serwisach górskich
NAJWAŻNIEJSZE na dziś moje pytania to :
- czy można wykupić opcje zmiany kodu na własny na okres 1/2 roku a po tym okresie by na stałe został jużNOWY wyglad strony ..??
BARDZO dziękuje za wszelkie uwagi i pomoc

+Quote Post
Kasia79
post 07.2.2008 - 11:49
Post #6

aktywność:

Nie; mając stronę na wordpress.com NIE ma ŻADNEJ możliwości gmerania w kodzie strony; jedynie po wykupieniu opcji pro można sobie 'mieszać' w pliku style.css; po wiecej szczegółów zgłoś się na wordpress.com!!! (po coś w końcu są wink.gif ).

Kasia

--------------------

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 3 12 08 - 04:02
WebFan | Forum Komputerowe | Spotkania blogerów