IPB

( Zaloguj | Zarejestruj )

Reply to this topicStart new topic
> inny themes w jednej kategorii
bsiuda
post 23.1.2010 - 14:03
Post #1

aktywność:

Grupa: Bloger

Nr: 5 151

Witam,
mam pytanie: czy da się tak zrobić, by jedna z kategorii miała przypisany inną skórkę??
Jeszcze lepiej gdyby dało się ustawić tą skórką tylko w przypadku wyświetlenia kategorii na innej stronie.
Z góry dzięki.

--------------------
Go to the top of the page

+Quote Post
amistad18
post 23.1.2010 - 14:40
Post #2

aktywność:

Grupa: Redakcja

Nr: 5 919

Możesz kombinować z funkcją is_category, będzie trochę zabawy - ale jest to wykonalne. Odnośnie wyświetlania kategorii na innej stronie - nie mam pojęcia o co Ci chodzi.

http://codex.wordpress.org/Function_Reference/is_category

+Quote Post
bsiuda
post 23.1.2010 - 14:50
Post #3

aktywność:

CYTAT(amistad18 @ 23.1.2010 - 14:40) *
Możesz kombinować z funkcją is_category, będzie trochę zabawy - ale jest to wykonalne. Odnośnie wyświetlania kategorii na innej stronie - nie mam pojęcia o co Ci chodzi.

http://codex.wordpress.org/Function_Reference/is_category

Będę musiał pokombinować właśnie w tej kwestii.
Chodzi mi o to że mam stronkę z fotkami ślubnymi www.śluby.siuda.info i tam chciałbym w zakładce News wrzucać fotki które będą na blogu w kategorii fotki ślubne.

Dzięki za pomoc. Chyba łatwiej będzie to wywołać z bazy danych niż kombinować ze zmianą skina.

--------------------

+Quote Post
Fladnag
post 23.1.2010 - 19:07
Post #4

aktywność:

Grupa: +Bloger

Nr: 7 706

Hm, chyba będzie nawet mniej zabawy niż się wydaje. Musiałbyś w każdym pliku (index, single, archive itd.) wrzucić kilka warunków dla is_category, które jeśli TRUE zmieniają template_url na ten, o który Ci chodzi.

+Quote Post
bsiuda
post 23.1.2010 - 19:10
Post #5

aktywność:

CYTAT(Fladnag @ 23.1.2010 - 19:07) *
Hm, chyba będzie nawet mniej zabawy niż się wydaje. Musiałbyś w każdym pliku (index, single, archive itd.) wrzucić kilka warunków dla is_category, które jeśli TRUE zmieniają template_url na ten, o który Ci chodzi.

Ooooo.... czyli zwykły if powinien wystarczyć?
A jakiś pomysł na to ażeby na innej stronie zmieniona była tylko jedna kategoria poza blogiem??

--------------------

+Quote Post
Fladnag
post 23.1.2010 - 21:51
Post #6

aktywność:

Możesz jakoś sprecyzować pytanie, bo nie bardzo rozumiem?

+Quote Post
bsiuda
post 23.1.2010 - 21:59
Post #7

aktywność:

CYTAT(Fladnag @ 23.1.2010 - 21:51) *
Możesz jakoś sprecyzować pytanie, bo nie bardzo rozumiem?

Mam stronkę www.sluby.siuda.info i w niej zakładkę NEWS.
Mam równiez bloga: www.blog.siuda.info i chciałbym ażeby w zakładce NEWS na stronie która z WP nie ma nic wspólnego, wyświetlała się kategoria z bloga.
Ale byłoby miło gdyby na blogu skórka się nie zmieniła, tylko na stronie ślubnej.

--------------------

+Quote Post
Fladnag
post 23.1.2010 - 22:20
Post #8

aktywność:

Cóż, najprościej byłoby napisać skrypt, który łączyłby się z bazą wordpress'a i wyświetlał te newsy, co właściwie można zrobić nawet wycinając odpowiednie fragmenty z plików szablonu. Potem wkleić to do tej strony bez wordpressa, a żeby dobrze wyglądało odpowiednio przypisać classy z właściwego css'a.

+Quote Post
bsiuda
post 01.2.2010 - 11:08
Post #9

aktywność:

CYTAT(Fladnag @ 23.1.2010 - 22:20) *
Cóż, najprościej byłoby napisać skrypt, który łączyłby się z bazą wordpress'a i wyświetlał te newsy, co właściwie można zrobić nawet wycinając odpowiednie fragmenty z plików szablonu. Potem wkleić to do tej strony bez wordpressa, a żeby dobrze wyglądało odpowiednio przypisać classy z właściwego css'a.

Zatem pytanie: jak wyświetlić z bazy daną kategorie? Nie mogę nigdzie znaleźć tabeli odpowiedzialnej za kategorie :/

--------------------

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

: 24 05 12 - 07:31