( Zaloguj | Zarejestruj )
![]() ![]() |
23.1.2010 - 14:03
|
|
|
aktywność: Grupa: Bloger Postów: 12 Nr: 5 151 |
Witam,
mam pytanie: czy da się tak zrobić, by jedna z kategorii miała przypisany inną skórkę?? Jeszcze lepiej gdyby dało się ustawić tą skórką tylko w przypadku wyświetlenia kategorii na innej stronie. Z góry dzięki. -------------------- |
|
|
|
23.1.2010 - 14:40
|
|
![]() aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Redakcja Postów: 4 254 Nr: 5 919 |
Możesz kombinować z funkcją is_category, będzie trochę zabawy - ale jest to wykonalne. Odnośnie wyświetlania kategorii na innej stronie - nie mam pojęcia o co Ci chodzi.
http://codex.wordpress.org/Function_Reference/is_category |
|
|
|
23.1.2010 - 14:50
|
|
|
Możesz kombinować z funkcją is_category, będzie trochę zabawy - ale jest to wykonalne. Odnośnie wyświetlania kategorii na innej stronie - nie mam pojęcia o co Ci chodzi. http://codex.wordpress.org/Function_Reference/is_category Będę musiał pokombinować właśnie w tej kwestii. Chodzi mi o to że mam stronkę z fotkami ślubnymi www.śluby.siuda.info i tam chciałbym w zakładce News wrzucać fotki które będą na blogu w kategorii fotki ślubne. Dzięki za pomoc. Chyba łatwiej będzie to wywołać z bazy danych niż kombinować ze zmianą skina. -------------------- |
|
|
|
23.1.2010 - 19:07
|
|
|
aktywność: ![]() ![]() ![]() Grupa: +Bloger Postów: 237 Nr: 7 706 |
Hm, chyba będzie nawet mniej zabawy niż się wydaje. Musiałbyś w każdym pliku (index, single, archive itd.) wrzucić kilka warunków dla is_category, które jeśli TRUE zmieniają template_url na ten, o który Ci chodzi.
|
|
|
|
23.1.2010 - 19:10
|
|
|
Hm, chyba będzie nawet mniej zabawy niż się wydaje. Musiałbyś w każdym pliku (index, single, archive itd.) wrzucić kilka warunków dla is_category, które jeśli TRUE zmieniają template_url na ten, o który Ci chodzi. Ooooo.... czyli zwykły if powinien wystarczyć? A jakiś pomysł na to ażeby na innej stronie zmieniona była tylko jedna kategoria poza blogiem?? -------------------- |
|
|
|
23.1.2010 - 21:51
|
|
|
Możesz jakoś sprecyzować pytanie, bo nie bardzo rozumiem?
|
|
|
|
23.1.2010 - 21:59
|
|
|
Możesz jakoś sprecyzować pytanie, bo nie bardzo rozumiem? Mam stronkę www.sluby.siuda.info i w niej zakładkę NEWS. Mam równiez bloga: www.blog.siuda.info i chciałbym ażeby w zakładce NEWS na stronie która z WP nie ma nic wspólnego, wyświetlała się kategoria z bloga. Ale byłoby miło gdyby na blogu skórka się nie zmieniła, tylko na stronie ślubnej. -------------------- |
|
|
|
23.1.2010 - 22:20
|
|
|
Cóż, najprościej byłoby napisać skrypt, który łączyłby się z bazą wordpress'a i wyświetlał te newsy, co właściwie można zrobić nawet wycinając odpowiednie fragmenty z plików szablonu. Potem wkleić to do tej strony bez wordpressa, a żeby dobrze wyglądało odpowiednio przypisać classy z właściwego css'a.
|
|
|
|
01.2.2010 - 11:08
|
|
|
Cóż, najprościej byłoby napisać skrypt, który łączyłby się z bazą wordpress'a i wyświetlał te newsy, co właściwie można zrobić nawet wycinając odpowiednie fragmenty z plików szablonu. Potem wkleić to do tej strony bez wordpressa, a żeby dobrze wyglądało odpowiednio przypisać classy z właściwego css'a. Zatem pytanie: jak wyświetlić z bazy daną kategorie? Nie mogę nigdzie znaleźć tabeli odpowiedzialnej za kategorie :/ -------------------- |
|
|
|
![]() ![]() |
| : 24 05 12 - 07:31 |