Każdy temat założony w ewidentnie złym dziale będzie usuwany! Proszę czytać opisy działów i regulamin!
![]() ![]() |
17.9.2008 - 14:55
|
|
|
aktywność: ![]() Grupa: Bloger Postów: 8 Nr: 2 981 |
Witam, chciałbym żeby w adresie do mojego bloga nie było index.php. Aktualnie jak klikam na jakiegoś newsa url wygląda tak:
CODE http://www.b0br.eu/index.php/tour-de-pologne-w-lublinie/ A chciałbym by wyglądał tak: CODE http://www.b0br.eu/tour-de-pologne-w-lublinie/ W ustawieniach permalinks w custom structure mam ustawione: /index.php/%postname%/ Jeżeli usune /index.php/ to posty przestają działac i wyswietla sie ze nie ma takiego pliku na serwerze. Pozdrawiam |
|
|
|
17.9.2008 - 16:23
|
|
|
aktywność: ![]() ![]() Grupa: +Bloger Postów: 43 Nr: 3 286 |
Witam, chciałbym żeby w adresie do mojego bloga nie było index.php. W pliku .htaccess w glównym katalogu twojego bloga powinieneś mieć takie coś: KOD # BEGIN WordPress <IfModule mod_rewrite.c> RewriteEngine On RewriteBase / RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d RewriteRule . /index.php [L] </IfModule> # END WordPress jeśli nie masz takiego pliku, a w nim takiego wpisu, to utwórz ręcznie i powinno działać |
|
|
|
17.9.2008 - 17:32
|
|
|
aktywność: ![]() Grupa: Bloger Postów: 8 Nr: 2 981 |
Dzięki działa
|
|
|
|
19.9.2008 - 22:59
|
|
|
aktywność: ![]() Grupa: Bloger Postów: 1 Nr: 4 683 |
Podłączę się pod ten temat, chociaż mój problem jest troszkę inny.
Teraz mam permalinki standardowe, czyli po prostu ?p=xxxx. Na moim serwerze nie mam prawa utworzyć pliku .htaccess, więc ładne permalinki odpadają. Problem jest taki, że gdy chcę użyć permalinków z index.php na przedzie, moje strony nie są znajdywane (ale nie jest to 404 z serwera, tylko na moim blogu wyskakuje 404 - postu nie znaleziono). Ktoś może mi powiedzieć, co jest nie tak? --EDIT-- Odkryłem dziwną rzecz. Jeżeli ustawię permalinki na index.php/%category%/%postname% to odnosniki typu "strona.com/kategoria" działają i pokazują listę postów w tej kategorii. Linki typu "strona.com/strona" również działają i pokazują żądaną stronę. Natomiast linki typu "strona.com/kategoria/post" nie działają i pokazują stronę blogu 404. Również linki typu "strona.com/rok/miesiac" (archiwum) nie działają. Jeżeli ustawię permalinki na index.php/%year%/%month%/%postname% to żaden link nie działa. Domyślam się, że coś jest nie tak z wewnętrznym przepisywaniem wordpresa, ale nie wiem jak to naprawić. Proszę o jakieś wskazówki. Ten post edytował badluck 20.9.2008 - 23:45 |
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 3 12 08 - 03:32 |