Każdy temat założony w ewidentnie złym dziale będzie usuwany! Proszę czytać opisy działów i regulamin!
Jeśli opisujesz problem ze skórką - podaj link do downloadu - nie każdy ma tą skórkę co Ty ;)
![]() ![]() |
29.8.2007 - 23:57
|
|
|
aktywność: ![]() ![]() ![]() Grupa: +Bloger Postów: 58 Nr: 954 |
Witam,
na stronie wyświetlam sobie w sidebar 3 ostatnie tematy postów, chciałbym do każdego tematu dodać znak ">>" czy ktoś może wie jak zrobić np. o autorze | galeria | kontakt czy trzeba coś napisać dla li ? |
|
|
|
30.8.2007 - 07:04
|
|
|
aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Redakcja Postów: 902 Nr: 309 |
należy utworzyć div (archive) dla tej części sidebar, a następnie w style.css
KOD .archive ul li { list-style-image url(image.gif); } lub KOD .archive ul li {bacground-image: url(image.gif); }
-------------------- |
|
|
|
30.8.2007 - 08:10
|
|
![]() aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Redakcja Postów: 878 Nr: 2 641 |
Szybszym sposobem na dodanie >> za tytułami postów, bedzie przerobienie funkcji w sidebar, by wyglądała tak:
KOD <?php wp_get_archives('type=postbypost&limit=3&format=html&before=&after=>>'); ?> Pozdrawiam, Kasia -------------------- Curiosity killed the cat, but satisfaction brought her back.
|
|
|
|
30.8.2007 - 10:54
|
|
|
Kasia dzięki za odpowiedź o taką mi bardziej chodziło, ale mam jeszcze pytanie (modyfikację) chciałbym żeby wyświetlało się
KOD » i jak nie mogę sobie z tym poradzić. odnośnie znaku | w menu jest gorzej bo nie znalazłem w wp_list_pages możliwości stosowania KOD &format=html&before=&after=
|
|
|
|
30.8.2007 - 11:50
|
|
![]() aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Redakcja Postów: 878 Nr: 2 641 |
Zmień całkowicie funkcje (wp_get_archives na get_archives):
KOD <?php get_archives('postbypost', '3', 'html', '', '»'); ?> Co do | w menu -> tu trzeba sie pobawic w style.css; URl do Twojej strony? albo chociaż skórki? (jesli nic nie zmieniałeś w sposobie wyświetlania menu) Kasia -------------------- Curiosity killed the cat, but satisfaction brought her back.
|
|
|
|
30.8.2007 - 16:30
|
|
|
tylko że jest chyba problem bo używać chce tego pluginu
http://www.ardamis.com/2007/06/25/adding-t...p_get_archives/ |
|
|
|
30.8.2007 - 17:14
|
|
No faktycznie jest problem
wp_get_archives nie pozwoli wstawic & raquo; bo kolejno wymieniane argumenty są 'połączone' za pomocą & ; mozesz uzyc tylko znaku z klawiatury Musisz się zdecydować - wtyczka albo inny znak po tytule postu Kasia -------------------- Curiosity killed the cat, but satisfaction brought her back.
|
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 3 12 08 - 03:37 |