Każdy temat założony w ewidentnie złym dziale będzie usuwany! Proszę czytać opisy działów i regulamin!
![]() ![]() |
05.10.2008 - 19:58
|
|
|
aktywność: ![]() Grupa: Bloger Postów: 12 Nr: 4 592 |
Witam się, mam następujące pytanko:
przy konfiguracji prawego sidebar-u panel admina/design/widget/right sidebar/ dodałem kilka dodatków typu /kategorie/najczęściej odwiedzane/panel/linki/kalendarz i tu mam pytanie chcę zaraz po dodatku /odwiedzane/ umieścić tekst .. więc który plik dokładnie odpowiada za kolejność tych wpisów.. w głównym pliku index.php umieszczonym w wp-content/theames/atahualpa znalazłem kod odpowiadający za wczytywanie zawartości całego prawego paska dokładnie taki: KOD <?php include ('sidebar2.php'); ?> jednak na podstawie tego pliku nadal nie wiem jak mam się zmieścić między poszczególne dodatki.. czy ktoś mógłby z tym pomóc? |
|
|
|
13.10.2008 - 11:50
|
|
|
aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Redakcja Postów: 341 Nr: 2 655 |
możesz wrzucić źródło tego pliku sidebar2.php ?
-------------------- masz problem z "Warning: Cannot modify header information - headers already sent by" ?? W 99.9% przypadków chodzi o BOM. Więcej --> http://www.wordpress.org.pl/bl%B1d-pod-cza...acji-t4763.html albo http://www.wordpress.org.pl/search/
|
|
|
|
27.10.2008 - 21:00
|
|
|
aktywność: ![]() Grupa: Bloger Postów: 5 Nr: 4 862 |
Mój problem wygląda na podobny, więc się podepnę pod temat.
Ustaliłem zawartość sidebara w pliku sidebar.php, komentując niepotrzebne elementy, a pozostałe ustawiając w odpowiedniej kolejności. Następnie włączyłem trzy widgety, które na blogu niestety pokazują się wszędzie, tylko nie na stronie głównej (a tam chciałbym je wrzucić w pierwszej kolejności). Na początek sprawdziłem zawartość pliku sidebar.php, ale on nie został zmodyfikowany z chwilą aktywacji widgetów. W plikach single.php, sidebar.php, page.php, index.php, znajdujących się w folderze /wp-content/themes/dailynews nie znalazłem po aktywacji widgetów żadnego wpisu, który mógłby je wyświetlać. Pytanie w związku z tym brzmi: w którym pliku pojawiają się wpisy odpowiedzialne za wyświetlanie widgetów w sidebarze (z uwzględnieniem dodatkowych 5 pasków bocznych, które domyślnie są dostępne panelu admina? =============== edit =============== Śmiesznie są rozwiązane te sidebary, ale już wiem, o co tu lata. Temat nieaktualny. Pozdrawiam Ten post edytował goodi 28.10.2008 - 09:13 |
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 3 12 08 - 23:49 |