Każdy temat założony w ewidentnie złym dziale będzie usuwany! Proszę czytać opisy działów i regulamin!
![]() ![]() |
26.9.2008 - 20:54
|
|
|
aktywność: ![]() Grupa: Bloger Postów: 4 Nr: 4 719 |
Mam problem z Wordpressem 2.6.2
Ściągnąłem najnowsza wersję i testuję go. Chcę przez Panel Admina dokonać uploadu obrazka,video czy muzyki i nic. Problem z zapisem na dysk. Nie wiem co jest. Nadałem chmod 777 na katalog upload i też nic. Czy mógłby ktoś pomóc? W wersji 2.6 i 2.5 miałem to samo. Wszystkie stare wersje WP działają mi dobrze tylko w nowej mam ten problem. --------------------------------------------------------------------------------------------- Problem rozwiązany. Jeśli kogoś to interesuje to podaje moje rozwiązanie któe pomogło. W głównym katalogu serwera utworzyłem katalog "tmp" oraz tam gdzie mam katalog z WordPressem tak samo dodałem pusty katalog "tmp" bez żadnych dodatkowych atrybutów Chmod. I wszystko ładnie śmiga uploudowanie bez problemów. Ja co nie pogardzę piwkiem Pozdro Ten post edytował robertzone 27.9.2008 - 19:16 |
|
|
|
26.9.2008 - 21:01
|
|
|
aktywność: ![]() Grupa: Bloger Postów: 7 Nr: 4 611 |
Mam problem z Wordpressem 2.6.2 Ściągnąłem najnowsza wersję i testuję go. Chcę przez Panel Admina dokonać uploadu obrazka,video czy muzyki i nic. Problem z zapisem na dysk. Nie wiem co jest. Nadałem chmod 777 na katalog upload i też nic. Czy mógłby ktoś pomóc? W wersji 2.6 i 2.5 miałem to samo. Wszystkie stare wersje WP działają mi dobrze tylko w nowej mam ten problem. W innym temacie niemal chwilę przed Tobą opisałem swój - podobny lub taki sam - problem z upload'em zdjęć. Jeśli znajdziesz rozwiązanie to opisz je tutaj. Pozdrawiam Przemek |
|
|
|
28.9.2008 - 06:55
|
|
|
aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Redakcja Postów: 902 Nr: 309 |
Problem występuje na hostingach Home.pl, Nazwa.pl, i klonach
-------------------- |
|
|
|
28.9.2008 - 18:26
|
|
|
aktywność: ![]() Grupa: Bloger Postów: 7 Nr: 4 611 |
|
|
|
|
10.10.2008 - 11:03
|
|
|
aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Redakcja Postów: 341 Nr: 2 655 |
a próbowałeś dać chmod 777 dla katalogu wp-content/uploads i podkatalogów?
-------------------- masz problem z "Warning: Cannot modify header information - headers already sent by" ?? W 99.9% przypadków chodzi o BOM. Więcej --> http://www.wordpress.org.pl/bl%B1d-pod-cza...acji-t4763.html albo http://www.wordpress.org.pl/search/
|
|
|
|
10.10.2008 - 11:20
|
|
![]() aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: +Bloger Postów: 218 Nr: 3 567 |
Problem występuje na hostingach Home.pl, Nazwa.pl, i klonach Rozumiem. Wiesz jak rozwiązać problem przy serwerach hostings.pl? Niestety możliwość - utworzenia katalogów "tmp" - nie działa. Na home.pl trzeba stworzyć katalog tmp w katalogu głównym serwera (nawet jeśli WP zainstalowany jest w podkatalogu). -------------------- |
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 4 12 08 - 02:21 |