Każdy temat założony w ewidentnie złym dziale będzie usuwany! Proszę czytać opisy działów i regulamin!
![]() ![]() |
16.9.2008 - 19:13
|
|
|
aktywność: ![]() Grupa: Bloger Postów: 6 Nr: 4 116 |
postawiłem bloga na cba.pl wordpress najnowszą wersję, i mam jeden problem który troche mnie denerwuje, we wcześniejszych wersjach wordpressa bylo chyba więcej funkcji niż teraz...ale do rzeczy więc chce żeby wpisy były wyświetlane jako streszczenia, żeby po wejsciu na bloga nie było widac całego ostatniego wpisu tylko streszczenia tych wpisów, szukam w panelu wordpressa kombinuje i nic, w ustawieniach znalazłem:
"wyświetlanie wpisów" i tam jest "Dla każdej publikacji w kanale informacyjnym pokazuj " i dwie opcje do wyboru: streszczenie i cały tekst, więc oczywiście zaznaczam streszczenie zapisuję zmiany i nic, nadal po wejsciu na bloga wpisy sa wyświetlane tylko w całości, pomóżcie bo nie mam pojęcia dlaczego to nie działa. |
|
|
|
25.9.2008 - 11:51
|
|
|
aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Redakcja Postów: 341 Nr: 2 655 |
w poście który piszesz musisz wstawić tag 'more'.
w edytorze wizualnym masz do tego odpowiednią ikonkę a jeśli używasz edytora html to w nim wstawiasz KOD <!--more--> i do tego znacznika będzie wyświetlany tekst na stronie głównej
-------------------- masz problem z "Warning: Cannot modify header information - headers already sent by" ?? W 99.9% przypadków chodzi o BOM. Więcej --> http://www.wordpress.org.pl/bl%B1d-pod-cza...acji-t4763.html albo http://www.wordpress.org.pl/search/
|
|
|
|
28.9.2008 - 21:12
|
|
![]() aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Redakcja Postów: 878 Nr: 2 641 |
Dodatkowe wyjaśnienie:
CYTAT "Dla każdej publikacji w kanale informacyjnym pokazuj " i dwie opcje do wyboru: streszczenie i cały tekst, więc oczywiście zaznaczam streszczenie zapisuję zmiany i nic, nadal po wejsciu na bloga wpisy sa wyświetlane tylko w całości, odnosi się do RSS, a nie wpisów.Druga opcja, by mieć wyświetlane tylko streszczenia wpisów, jest zamienić w pliku index.php the_content na the_excerpt. Kasia -------------------- Curiosity killed the cat, but satisfaction brought her back.
|
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 4 12 08 - 00:16 |