WordPress

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

Każdy temat założony w ewidentnie złym dziale będzie usuwany! Proszę czytać opisy działów i regulamin!

Reply to this topicStart new topic
> Div rozciąga się tylko poprzez jeden element
komoorki
post 22.8.2008 - 09:30
Post #1

aktywność:
*

Grupa: Bloger

Nr: 3 945

Witam, mam problem z rozciągającym się divem na stronie zmudatrzebiatowska.pl Jak widać na stronie mam 2 kolumny są to 2 skrypty ten po lewej wyświetla inne kategorie niż ten po prawej, bo nie umiałem tak zrobić żeby ten jeden skrypt łamał się po iluś newsach i przechodził do drugiej kolumny, albo tak żeby newsy były dodawane po dwa jeden obok drugiego.

Problem jest następujący, gdy dodaję newsy do lewej kolumny tło na którym są one rozmieszczone rozciąga się, natomiast gdy dodaję do prawej newsy wyjeżdżają poza tło i muszę pilnować żeby lewa kolumna zawszę była większa od drugiej.

KOD
#news {

background:#FFFFF5 url(img/newstlo.gif) repeat-x;
border: 1px solid #BEF19C;
text-align: justify;
color: darkgreen;
height: auto;
font-size: 10px;
display: block;
margin: 10px 0px 10px 0px;
padding: 0px 10px 10px 10px;
}

#newslewe {
width: 250px;
float: right;

}

#news img{
margin: 0px 10px 0px 0px;
border:2px solid #FFFFFF;
}

#newsprawe {
width: 250px;
border-right: 3px dotted;
padding-right: 17px;
}

kod skryptu

KOD
<div id="news">
<div id="newslewe">
<?php $temp_query = $wp_query; query_posts('cat=17,13,15,11,9,10&posts_per_page=5&orderby=ASC'); ?> <?php if (have_posts()) : while (have_posts()) : the_post(); ?><a href="<?php echo get_permalink() ?>"><h4><?php the_title(); ?></h4></a><?php the_content('Czytaj dalej &raquo;'); ?><div id="komentarze"><?php the_time('F jS, Y') ?> | <?php comments_popup_link('Brak komentarzy »', '1 komentarz »', '% komantarzy »'); ?></div><?php endwhile; endif; ?> <?php $wp_query = $temp_query; ?>
</div>

<div id="newsprawe">
<?php $temp_query = $wp_query; query_posts('cat=18,16,12,14,25,28,26&posts_per_page=5&orderby=ASC'); ?> <?php if (have_posts()) : while (have_posts()) : the_post(); ?> <a href="<?php echo get_permalink() ?>"><h4><?php the_title(); ?></h4></a><?php the_content('Czytaj dalej &raquo;'); ?><div id="komentarze"><?php the_time('F jS, Y') ?> | <?php comments_popup_link('Brak komentarzy »', '1 komentarz »', '% komantarzy »'); ?></div><?php endwhile; endif; ?> <?php $wp_query = $temp_query; ?>
</div>
</div>
Go to the top of the page

+Quote Post
WPNinja
post 22.8.2008 - 11:19
Post #2

aktywność:

Grupa: +Bloger

Nr: 3 567

Dodaj styl
KOD
overflow:hidden;

do bloku w którym znajdują się obydwa bloki (bodajże nazywa się #news).

smile.gif

Ten post edytował WPNinja 22.8.2008 - 11:19

--------------------

+Quote Post
komoorki
post 22.8.2008 - 12:07
Post #3

aktywność:
*

Grupa: Bloger

Nr: 3 945

kurde działa ;] a ja dodawałem ten parametr do tych kolumn hehe dzięki

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 4 12 08 - 03:26
WebFan | Forum Komputerowe | Spotkania blogerów