Każdy temat założony w ewidentnie złym dziale będzie usuwany! Proszę czytać opisy działów i regulamin!
![]() ![]() |
05.7.2008 - 11:49
|
|
|
aktywność: ![]() Grupa: Bloger Postów: 3 Nr: 4 324 |
Jeżeli jestem w 100% pewien co do wykonania jakiejś strony publicznie dostępnej, oglądanej przez setki osób dziennie, jak zareagować widząc, że autor usunął stopkę?
|
|
|
|
05.7.2008 - 12:11
|
|
|
aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Redakcja Postów: 870 Nr: 309 |
1. Powiadomić mailem o naruszeniu praw autorskich
2. Poinformować o dalszych krokach zwiazanych z odzyskaniem utraconych praw. 3. Napisać o procederze na własnej stronie i kilku portalach specjalistycznych [bardzo dobry efekt 4. Złożyć zawiadomienie o popełnieniu przestepstwa na Policję -------------------- |
|
|
|
06.7.2008 - 17:11
|
|
|
Dziękuję bardzo. Podejrzewam, że domyśliłeś się, że chodzi o WordPress'a. Pierwszy element wykonany, jeżeli nie poskutkuje w przeciągu 3 dni, spróbujemy nasteęnych.
|
|
|
|
06.7.2008 - 20:53
|
|
![]() aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: +Bloger Postów: 289 Nr: 3 158 |
Hmm... jeśli w sprawach Wordpressa postępuje się tak samo, jak w sprawie Invasion Power Board to strona będzie jeszcze działać przez parę lat o ile sama nie padnie
-------------------- |
|
|
|
06.7.2008 - 21:58
|
|
![]() aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: +Bloger Postów: 141 Nr: 3 567 |
CYTAT Jeżeli jestem w 100% pewien co do wykonania jakiejś strony publicznie dostępnej, oglądanej przez setki osób dziennie, jak zareagować widząc, że autor usunął stopkę? Stopkę, która zawierała...? Trochę to zdanie jest nielogiczne -------------------- WPNinja | WordPress to moje Kung-Fu - strona poświęcona WordPressowi
|
|
|
|
08.7.2008 - 14:29
|
|
|
Jeżeli dobrze zrozumiałem, warunkiem używania WP jest nieusuwanie stopki informującej o tym, że system nie jest autorski, lecz gotowy, napisany przez innych ludzi. Jak dla przykładu: Powered by wordpress (link). A na www.sycow.org dla przykładu takiej stopki niestety nie zawarto, a witryna wykonana jest w oparciu o w/w Wordpress.
|
|
|
|
08.7.2008 - 14:41
|
|
![]() aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: +Bloger Postów: 141 Nr: 3 567 |
CYTAT Jeżeli dobrze zrozumiałem, warunkiem używania WP jest nieusuwanie stopki informującej o tym, że system nie jest autorski, lecz gotowy, napisany przez innych ludzi. Nie. WordPress jest na licencji GNU GPL, która w żaden sposób nie ogranicza osób z niego korzystających przed usuwaniem wszelkich adnotacji o użytym skrypcie. Oczywiście pozostawienie takiego linka jest mile widziane, etyczne i ogólnie wspierające rozwój WP ale, tak jak napisałem, nie jest konieczne. -------------------- WPNinja | WordPress to moje Kung-Fu - strona poświęcona WordPressowi
|
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 20 08 08 - 14:44 |