Każdy temat założony w ewidentnie złym dziale będzie usuwany! Proszę czytać opisy działów i regulamin!
![]() ![]() |
30.6.2008 - 00:16
|
|
![]() aktywność: ![]() ![]() ![]() Grupa: +Bloger Postów: 68 Nr: 3 882 |
Witam,
już od pewnego czasu używam WardPressa 2.5.1 i zauważyłem pewną niedogodność - funkcja wp_head() automatycznie "wstrzykuje" tag meta z wersją WordPressa. Jak się tego pozbyć? pozdrawiam -------------------- Maciej Płoński
blog prywatny - o IT, kulturze i Warszawie MakeWWW.blog - blog o internecie i technicznych nowinkach |
|
|
|
30.6.2008 - 08:15
|
|
![]() aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Redakcja Postów: 878 Nr: 2 641 |
W pliku header.php masz
KOD <meta name="generator" content="WordPress <?php bloginfo('version'); ?>" /> <!-- leave this for stats please --> Komentarz oznacza tyle co *prosze zostawic ta informacje dla celow statystycznych* - naprawde musisz usunac informacje o wersji? Dlaczego? (tak z ciekawosci pytam Kasia -------------------- Curiosity killed the cat, but satisfaction brought her back.
|
|
|
|
30.6.2008 - 11:09
|
|
![]() aktywność: ![]() ![]() ![]() Grupa: +Bloger Postów: 68 Nr: 3 882 |
Niestety nawet po dodaniu tego tagu meta do header.php, funkcja wp_head() dodatkowo pokazuje swoje np:
KOD <meta name="generator" content="WordPress 2.5.1" /> <!-- leave this for stats please --> //dodane via header.php [ ... inne "wstawki" wp_head() ... ] <meta name="generator" content="WordPress 2.5.1" /> //a to wstrzyknęło wp_head() A ja chcę żeby pokazywane było tylko raz, via kod w header.php, nie via wp_head(). Dlaczego chcę zmienić wersję? Chcę być z technologią o krok do przodu - więcej nie mogę zdradzić. edit Udało mi się to zrobić. Wystarczy w pliki wp-includes/general-template.php zmodyfikować funkcję get_the_generator. Ten post edytował maciejplonski 30.6.2008 - 17:24 -------------------- Maciej Płoński
blog prywatny - o IT, kulturze i Warszawie MakeWWW.blog - blog o internecie i technicznych nowinkach |
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 4 12 08 - 03:45 |