Każdy temat założony w ewidentnie złym dziale będzie usuwany! Proszę czytać opisy działów i regulamin!
![]() ![]() |
22.6.2008 - 10:10
|
|
|
aktywność: ![]() ![]() Grupa: +Bloger Postów: 22 Nr: 4 230 |
Czy jest jakaś możliwość na umieszczenie tylko wybranych pasków na widgety w danym miejscu? chodzi o to, że mam zrobionych 7 pasków na widgety i wszystkie 7 mi sie odczytują w headerze a chce by kod czytał tylko 6 pierwszych a siódmy musi być pod content ponieważ rozsypuje mi się strona i przez ostatni siódmy widget cały content czyli treść strony pokazuje mi się na samym dole a siódmy pasek ma być obok conent.
Jak daje w headerze: <?php get_sidebar(); ?> lub odwołanie do konkretnie nazwanego paska <?php get_sidebar('terminarz'); ?> to i tak wczytuje mi odrazu wszystkie 7. Czy jest jakiś sposób by podać mu w headerze kod na otwieranie tylko konkretnych czesciu a na siódmy umieścić kodzik w index.php pod treścią content? |
|
|
|
22.6.2008 - 20:19
|
|
|
aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Redakcja Postów: 902 Nr: 309 |
tak dodaj drugi dynamic sidebar do tematu. Kod podglądniesz w sidebar.php
-------------------- |
|
|
|
23.6.2008 - 07:59
|
|
|
problem w tym, że ja dodałem wszystkie 7 w sidebar.php o to kod jednego i pod spodem jest jeszcze 6 takich samych tylko ze zmieniana nazwą, chyba ze w zlym miejscu podalem nazwy.
KOD <div id="terminarz">
<ul> <?php if ( !function_exists('dynamic_sidebar') || !dynamic_sidebar('terminarz') ) : ?> <li> <?php include (TEMPLATEPATH . '/searchform.php'); ?> </li> <?php /* Menu for subpages of current page (copied from K2 theme) */ global $notfound; if (is_page() and ($notfound != '1')) { $current_page = $post->ID; while($current_page) { $page_query = $wpdb->get_row("SELECT ID, post_title, post_status, post_parent FROM $wpdb->posts WHERE ID = '$current_page'"); $current_page = $page_query->post_parent; } $parent_id = $page_query->ID; $parent_title = $page_query->post_title; // if ($wpdb->get_results("SELECT * FROM $wpdb->posts WHERE post_parent = '$parent_id' AND post_status != 'attachment'")) { if ($wpdb->get_results("SELECT * FROM $wpdb->posts WHERE post_parent = '$parent_id' AND post_type != 'attachment'")) { ?> <li> <h2 class="sidebartitle"><?php echo $parent_title; ?><?php _e('Podstrony'); ?></h2> <ul class="list-page"> <?php wp_list_pages('sort_column=menu_order&title_li=&child_of='. $parent_id); ?> </ul> </li> <?php } } ?> <li> <h2 class="sidebartitle"><?php _e('Categories'); ?></h2> <ul class="list-cat"> <?php wp_list_cats('sort_column=name&optioncount=1&hierarchical=0'); ?> </ul> </li> <li> <h2 class="sidebartitle"><?php _e('Archives'); ?></h2> <ul class="list-archives"> <?php wp_get_archives('type=monthly'); ?> </ul> </li> <li> <h2 class="sidebartitle"><?php _e('Links'); ?></h2> <ul class="list-blogroll"> <?php get_links('-1', '<li>', '</li>', '<br />', FALSE, 'id', FALSE, FALSE, -1, FALSE); ?> </ul> </li> <?php endif; ?> </ul> </div> Ten post edytował wojtaszek21 23.6.2008 - 07:59 |
|
|
|
24.6.2008 - 10:26
|
|
|
Dobra doszedłem do czegoś takiego, ale jak zwykle coś musi być nie tak:
KOD <?php get_sidebar(dynamic_sidebar('terminarz') ); ?> Wszystko by było pięknie, ale w tym wypadku sidebar wgrywa się kompletnie byz stylu, który ma nadany w sidebar.php Gdy robie coś takeigo: KOD <div id="terminarz"> <?php get_sidebar(dynamic_sidebar('terminarz') ); ?> </div> Wygląda to już lepiej, ale mieszają się chyba style bo mi się pojawia przed każdym początkiem kropka, mało tego każda treś w sidebarze się powtarza jeśli się kończy przed jego wyznaczoną długością. Jest jakieś lepsze rozwiązanie? Ten post edytował wojtaszek21 24.6.2008 - 10:59 |
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 4 12 08 - 03:25 |