Każdy temat założony w ewidentnie złym dziale będzie usuwany! Proszę czytać opisy działów i regulamin!
![]() ![]() |
21.6.2008 - 19:07
|
|
|
aktywność: ![]() Grupa: Bloger Postów: 2 Nr: 4 258 |
Witam, mam problem i prosze o pomoc.
Chciałbym aby w moim blogu wyświetlał się tytuł i odrazu po nim tekst artykuły (ważne na stronie głównej). Oczywiście ustawiłem odpowiednio w themie: KOD <p><a href="<?php the_permalink() ?>" rel="bookmark" title="<?php the_title(); ?>"><?php the_title(); ?></a><?php the_content('Czytaj wiecej »'); ?><p> ale problem jest w tym ze tytul i tekst nie wyśiwtlają się w jednej linijce, bo przed tekst postu automatycznie dodawany jest atrybut <p>. Próbowałem znaleść odp funkcje w plikach wordpressa ale nie udało mi się. Prosze o podpowiedź lub rozwiązanie pozdrawiam Paffcio |
|
|
|
22.6.2008 - 09:47
|
|
|
aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Redakcja Postów: 902 Nr: 309 |
ostyluj tytuł jako h1 i usuń swoje p. Następnie dopisz w style.css h1 float: left; position relative, a dla p w klasie wpisu float: right; position: relative;
-------------------- |
|
|
|
22.6.2008 - 11:44
|
|
|
aktywność: ![]() Grupa: Bloger Postów: 2 Nr: 4 258 |
"oł maj gat!!" dzięki
PS. A jak dodać po tekście jeszcze datę?, bo jak próbuje z tym float to jest brzydko... Ten post edytował paffcio 22.6.2008 - 11:56 |
|
|
|
22.6.2008 - 13:12
|
|
![]() aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: +Bloger Postów: 394 Nr: 3 158 |
Kilknąć tutaj i się poduczyć
-------------------- Jestem studentem, jeśli pomogłem, Ty pomóż mi:
![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 3 12 08 - 22:50 |