Każdy temat założony w ewidentnie złym dziale będzie usuwany! Proszę czytać opisy działów i regulamin!
![]() ![]() |
19.6.2008 - 09:38
|
|
|
aktywność: ![]() ![]() Grupa: +Bloger Postów: 21 Nr: 4 230 |
Czy da jakoś rade w cssie ustawić podwójne tło dla content? Dlaczego pytam, bo layout który robie będzie troche skomplikowany i na górze pod headerem będą dwie ramki na widgety i te ramki będą miały tło z backgroundu bo będą jpgiem., no ale reszta dołu będzie w dwóch kolorach tzn na szerokość treści jeden kolor i obok na szerokość trzeciego widgeta będzie drugi kolor więc nie moge ustawić backgroundu na jakiś jpeg a reszta jakiś kolor bo to będą dwa kolory i musze wtawić także jpeg :/
Tak jak tu: KOD background: #848484 url(biale.jpg) 128px 5px no-repeat fixed; } jest ustalone tło a reszta to kolor a u mnie muszą być dwa kolory więc lipa jest i nie wiem czy da się jakoś to wykombinować.Może zobrazuje:
Ten post edytował wojtaszek21 19.6.2008 - 09:41 |
|
|
|
21.6.2008 - 10:12
|
|
![]() aktywność: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Redakcja Postów: 836 Nr: 2 641 |
Nie wiem jak to wyglada od strony html u Ciebie, więc taka propozycja.
Dla każdego z tych elementów możesz ustalić osobny kolor tła definiując to przez przypisanie różnego background-color: #xxx; . Nie musisz korzystać z obrazków... Kasia -------------------- Curiosity killed the cat, but satisfaction brought her back.
|
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 5 09 08 - 22:23 |