WordPress

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

Każdy temat założony w ewidentnie złym dziale będzie usuwany! Proszę czytać opisy działów i regulamin!

Reply to this topicStart new topic
> Problem z prawidłowym wyświetlaniem menu
Tomtap
post 06.6.2008 - 07:36
Post #1

aktywność:
*

Grupa: Bloger

Nr: 3 938

Witam.

Mam następujące dwa problemy z menu w zastosowanym przeze mnie szablonie:

1. połowie odwiedzających stronę menu wyświetla się pod treścią strony zamiast z prawej. Z tego co wiem problem występuje niezależnie od przeglądarki... nie mam pojęcia jak go zlikwidować...

2. ze względu na dość rozbudowaną konstrukcję strony, menu jest obłędnie długie. Szukałem wtyczek umożliwiających przestawienie go na "zwijane", czyli takie w którym poszczególne podstrony stają się widoczne w menu w miarę zagłębiania. Niestety nie udało mi się dopasować żadnej wtyczki...

podaję źródło:

http://www.agencjatap.home.pl/My_Homepage_Files/

strona jest widoczna w sieci pod:

http://www.newhealthzone.eu/

Help!!!
Jestem gotów zapłacić za naniesienie poprawek.
Go to the top of the page

+Quote Post
Kasia79
post 06.6.2008 - 10:25
Post #2

aktywność:

Grupa: Redakcja

Nr: 2 641

AD. 1
Niech zgadne - ta pechowa polowa uzywa IE? pewnie jeszcze IE 6.0? Rozwiazanie to zmniejszenie szerokosci menu i/lub szerokosci marginesu miedzy menu i trescia i/lub szerokosci tresci.

AD. 2
REGULAMIN: 1 temat = 1 problem.

Kasia

--------------------
Curiosity killed the cat, but satisfaction brought her back.

+Quote Post
Tomtap
post 06.6.2008 - 12:15
Post #3

aktywność:
*

Jestem zwykłym użytkownikiem, który nabrał się na najwyraźniej przereklamowaną "łatwość" tworzenia rozbudowanych stron w WordPress. Oznacza to że nie wiem jak wprowadzić wzmiankowane zmniejszenie. Próbowałem już prostym przestawianiem treści strony co nic nie dało, a wgłębianie się w skrypty nierealne bo zupełnie nie znam Javy. Przeglądarki różne akurat. A oba pytania tak naprawdę dotyczyły jednego problemu z jednym menu. Ale najwyraźniej zwykła ludzka życzliwość jest obca regulaminowi. W sumie pisałem prośbę o pomoc, a nie czyjeś mądrzenie się. Dzięki. Mam prostą nauczkę - po raz pierwszy i ostatni użyłem WordPressBadziewia.

+Quote Post
Kasia79
post 06.6.2008 - 14:54
Post #4

aktywność:

Grupa: Redakcja

Nr: 2 641

Skad ten sarkazm? toz to prawie weekend! cheers.gif

CYTAT
nabrał się na najwyraźniej przereklamowaną "łatwość" tworzenia rozbudowanych stron w WordPress
Jesli 12-13 latek potrafi stworzyc strone na silnikiu WP to nie moze to byc az tak skomplikowane
CYTAT
zupełnie nie znam Javy
WP funkcjonuje w oparciu o HTML, CSS i PHP. A zmiany o ktorych wpomnialam dot. tylko CSS. Wrzuc na Google np. *CSS dla poczatkujacych* i po 10 minutach bedziesz wiedzial jak wprowadzic te zmiany
CYTAT
oba pytania tak naprawdę dotyczyły jednego problemu z jednym menu
Jedno menu ale dwa rozne problemy -> patrz regulamin
CYTAT
ludzka życzliwość jest obca regulaminowi
bez ludzkiej zyczliwosci to forum W OGOLE by nie istnialo
CYTAT
prośbę o pomoc, a nie czyjeś mądrzenie się
przepraszam, ale czy zakladales, ze ktos Ci pokaze krok po kroku cos, co mozesz zrobic sam, jesli zaprzegniesz do roboty szare komoreczki? przedstawilam Ci propozycje rozwiazania problemu. Ty musisz je tylko wprowadzic w zycie. Jesli jest to jednak ponad Twoje mozliwosci w dziale Rynek znajdziesz oferty ludzi, ktorzy zrobia to za Ciebie. Oczywiscie nie za darmo.
CYTAT
po raz pierwszy i ostatni użyłem WordPressBadziewia
Super. Bedziemy mogli skupic sie na pomaganiu ludziom, ktorzy naprawde chca sie czegos nauczyc.

Kasia

--------------------
Curiosity killed the cat, but satisfaction brought her back.

+Quote Post
Tomtap
post 09.6.2008 - 12:55
Post #5

aktywność:
*

Ktoś Ci powinien uświadomić podstawowe błędy marketingowe jakie popełniasz. Nie pomagasz tylko odstraszasz. Ale to Twoja sprawa. Ja zapłaciłem 60 zł informatykowi którego znalazłem w 2 min. na necie i mam już wprowadzone poprawki. Zarobił bo nie pierdzielił mi jakiś głupot. I pewnie jeszcze nie raz do niego wrócę i dam mu zarobić. A od tej pory będę żywą antyreklamą WordPressa. Życzę dalszego dobrego wpadania w nastrój samouwielbienia z poczuciem dobrze spełnionego obowiązku.

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 20 08 08 - 15:09
Polski Blogger | Forum Komputerowe | Spotkania blogerów